Ο διευθύνων σύμβουλος της Circle προειδοποιεί το Κογκρέσο:Το Δολάριο ΗΠΑ αντιμετωπίζει ένα ζοφερό μέλλον

Ο Jeremy Allaire, διευθύνων σύμβουλος της Circle, απηύθυνε αυστηρό μήνυμα στο Κογκρέσο, προειδοποιώντας ότι η θέση του δολαρίου των Ηνωμένων Πολιτειών ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα κινδυνεύει, εκτός εάν ληφθούν γρήγορα ρυθμιστικά μέτρα για τη ρύθμιση των stablecoins.

Σε ένα συνοπτικό βίντεο διάρκειας δύο λεπτών που κυκλοφόρησε από την Circle στις 13 Ιουλίου, ο Allaire απευθύνθηκε στους νομοθέτες, προτρέποντάς τους να αναγνωρίσουν την επείγουσα ανάγκη για ρύθμιση, καθώς η διακομματική νομοθεσία για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία επανεισήχθη στο Κογκρέσο. Η νομοθεσία είχε αρχικά εισαχθεί πριν από πάνω από ένα χρόνο, τον Ιούνιο του 2022.

Ο Allaire τόνισε τον αυξανόμενο ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει το δολάριο ΗΠΑ, ιδίως από ξένα ψηφιακά νομίσματα, και προειδοποίησε ότι η κυριαρχία του δολαρίου απειλείται. Έθεσε ένα κρίσιμο ερώτημα, ρωτώντας αν το παγκόσμιο εμπόριο στην ψηφιακή εποχή θα περιστρέφεται γύρω από ψηφιακά δολάρια, ψηφιακά ευρώ ή ψηφιακά γουάν. Ο Allaire έχει προηγουμένως προτείνει ότι η Κίνα θα μπορούσε να αξιοποιήσει τα stablecoins για να ενισχύσει την υιοθέτηση και την επιρροή του γουάν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Circle δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να λάβουν μια κρίσιμη απόφαση. Πρέπει να επιλέξουν αν θέλουν το δολάριο ΗΠΑ να χρησιμεύσει ως βάση για το ψηφιακό νόμισμα στο διαδίκτυο ή αν είναι πρόθυμες να επιτρέψουν σε άλλες χώρες να αναλάβουν το προβάδισμα σε αυτόν τον τομέα.

Ο Allaire υποστήριξε ότι προκειμένου το δολάριο ΗΠΑ να διατηρήσει τη θέση του ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα και η Αμερική να διατηρήσει την παγκόσμια οικονομική της ηγεσία για την επόμενη δεκαετία και μετά, είναι επιτακτική ανάγκη να εδραιωθεί η εμπιστοσύνη στα ψηφιακά δολάρια και να εφαρμοστούν άμεσα ρυθμιστικά μέτρα για τα stablecoins.

Αναπτύσσοντας τα οφέλη της ρύθμισης των stablecoin, ο Allaire τόνισε ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν επανάσταση στα συστήματα πληρωμών, προσφέροντας ταχύτερες συναλλαγές και σημαντικά μειωμένες χρεώσεις. Υποστήριξε ότι οι παραδοσιακές χρηματοοικονομικές πληρωμές συχνά συνεπάγονται καθυστερήσεις αρκετών ημερών και ότι τα σχετικά τέλη αντιπροσωπεύουν μια συγκλονιστική επιβάρυνση σχεδόν ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων για την παγκόσμια οικονομία.

Ο Mike Novogratz, ιδρυτής της εταιρείας επενδύσεων κρύπτο Galaxy Digital, επανέλαβε τα αισθήματα του Allaire, χρησιμοποιώντας το Twitter για να διερωτηθεί αν τα άτομα θα προτιμούσαν να κατέχουν ένα stablecoin που παρέχει υψηλότερα επιτόκια σε σύγκριση με μια τράπεζα που μοιάζει πολύ με ένα hedge fund. Ο Novogratz εξέφρασε την ελπίδα ότι οι νομοθέτες των ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη καλά ρυθμιζόμενων stablecoins αντί να αντιτίθενται στην ανάπτυξή τους.

Η προειδοποίηση του διευθύνοντος συμβούλου της Circle χρησιμεύει ως έκκληση προς το Κογκρέσο να αναγνωρίσει τον επείγοντα χαρακτήρα της ρύθμισης των stablecoin και να αντιμετωπίσει προληπτικά το εξελισσόμενο τοπίο των ψηφιακών νομισμάτων για να διασφαλίσει τη μελλοντική θέση του δολαρίου ΗΠΑ στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: