Το Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ συνεργάζεται με την Fireblocks για την εισαγωγή υπηρεσιών κρύπτο

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να επεκτείνει τις ρυθμιζόμενες προσφορές κρυπτονομισμάτων, καθώς το Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ (TASE), το μοναδικό δημόσιο χρηματιστήριο της χώρας, ετοιμάζεται να εισαγάγει νέες υπηρεσίες κρύπτο.

Το TASE υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία συνεργασίας με την Fireblocks, μια εξέχουσα πλατφόρμα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, για την από κοινού παροχή μιας σειράς νέων προϊόντων και υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η συνεργασία αποσκοπεί στην αξιοποίηση της εκτεταμένης εμπειρίας και της παρουσίας της TASE στην αγορά του Ισραήλ, συνδυάζοντάς την με την τεχνολογία της Fireblocks, η οποία ειδικεύεται στην ασφαλή διακίνηση, αποθήκευση και έκδοση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Ο Orly Grinfeld, διευθυντής εκκαθάρισης της TASE, χαιρέτισε τη συνεργασία ως σημαντική πρόοδο στο παγκόσμιο τοπίο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, τονίζοντας τη δέσμευση του χρηματιστηρίου να φέρει επανάσταση στον κλάδο και να παρέχει ασφαλείς, ρυθμιζόμενες και καινοτόμες λύσεις ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Fireblocks, Michael Shaulov, υπογράμμισε την επιτυχία της προηγούμενης συνεργασίας τους με την TASE, γνωστής ως Project Eden. Η πρωτοβουλία αυτή επικεντρώθηκε στην εφαρμογή της υποδομής blockchain για την έκδοση και τον διακανονισμό ψηφιακών κρατικών ομολόγων. Η φάση της απόδειξης του concept, που ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιουνίου 2023, άνοιξε το δρόμο για την τρέχουσα συνεργασία και τη διερεύνηση νέων προϊόντων και υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Ο Shaulov εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον ρόλο που θα διαδραματίσουν αυτές οι προσφορές στη διαμόρφωση της οικονομίας του Ισραήλ στο μέλλον.

Η TASE ανακοίνωσε επίσημα τα σχέδιά της για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με βάση τo blockchain τον Οκτώβριο του 2022, με όραμα τη διερεύνηση διαφόρων επιλογών, συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών και της ανάπτυξης καινοτόμων τεχνολογιών σε εξειδικευμένες πλατφόρμες. Το χρηματιστήριο επεδίωξε να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Τον Μάρτιο του 2023, το TASE πρότεινε την επέκταση των δραστηριοτήτων διαπραγμάτευσης κρυπτογράφησης σε μη τραπεζικά μέλη, οραματιζόμενο αδειοδοτημένες μη τραπεζικές οντότητες να ενεργούν ως πάροχοι υπηρεσιών διαπραγμάτευσης και θεματοφυλακής κρύπτο.

Καθώς η TASE προωθεί τις προσπάθειές της στον χώρο των κρύπτο, η συνεργασία με την Fireblocks αναμένεται να ενισχύσει το ρυθμιζόμενο τοπίο κρυπτονομισμάτων του Ισραήλ, παρέχοντας λύσεις ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θεσμικού επιπέδου για ρυθμιζόμενες οντότητες και προωθώντας την καινοτομία στην τοπική κεφαλαιαγορά.

Μέχρι στιγμής, η TASE δεν έχει ακόμη απαντήσει σε αιτήματα για περαιτέρω σχόλια σχετικά με τις εξελίξεις αυτές.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: