Το Χονγκ Κονγκ καλωσορίζει τους επενδυτές λιανικής στις συναλλαγές κρύπτο καθώς το HashKey Exchange ξεκινάει

Το Χονγκ Κονγκ κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της επέκτασης της προσβασιμότητας της διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων σε ιδιώτες επενδυτές. Η τοπική εταιρεία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, HashKey, έλαβε με επιτυχία την απαραίτητη αδειοδότηση για να διευρύνει τις υπηρεσίες της, μεταβαίνοντας από την εξυπηρέτηση αποκλειστικά επαγγελματιών επενδυτών στην αγκαλιά και των χρηστών λιανικής.

Η επίτευξη του νέου ρυθμιστικού ορόσημου της HashKey κατέστη δυνατή μέσω της αναβάθμισης δύο κρίσιμων αδειών που εκδόθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης του Χονγκ Κονγκ (SFC). Η πρώτη άδεια, τύπου 1, επιτρέπει στη HashKey να λειτουργεί μια πλατφόρμα συναλλαγών εικονικών περιουσιακών στοιχείων σύμφωνα με τους νόμους περί κινητών αξιών του Χονγκ Κονγκ. Η δεύτερη, τύπου 7, επιτρέπει επίσημα στην εταιρεία να προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένων συναλλαγών τόσο σε θεσμικούς όσο και σε ιδιώτες χρήστες.

Με την απόκτηση αυτών των αδειών, η HashKey έχει τοποθετηθεί ως ένα από τα πρώτα αδειοδοτημένα ανταλλακτήρια στο Χονγκ Κονγκ για την επέκταση των υπηρεσιών συναλλαγών λιανικής κρύπτο. Επιπλέον, η εταιρεία εισήγαγε επίσης την υπηρεσία εξωχρηματιστηριακής διαπραγμάτευσης κρύπτο (OTC), HashKey Brokerage. Η πλατφόρμα αυτή διασφαλίζει τη συμμόρφωση με τους τοπικούς νόμους περί κινητών αξιών μετά την πρόσφατη υιοθέτηση από την SFC ενός νέου κανονιστικού πλαισίου για τα κρύπτο.

Ο Livio Weng, Chief Operating Officer του HashKey Group, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη δημιουργία αδειοδοτημένων πλατφορμών διαπραγμάτευσης και στην αυξανόμενη σαφήνεια των ρυθμιστικών πλαισίων στο Χονγκ Κονγκ. Πιστεύει ότι η αυξημένη διαφάνεια που προκύπτει από αυτές τις εξελίξεις θα ενισχύσει σημαντικά την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Αυτή η κίνηση προς την κατεύθυνση της αγκαλιάς των μικροεπενδυτών ακολουθεί τις πρόσφατες συζητήσεις στην περιοχή σχετικά με τα κριτήρια για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών από τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων. Ένα στέλεχος της Hang Seng Bank, ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με έδρα το Χονγκ Κονγκ, υποστήριξε ότι οι εταιρείες κρυπτογράφησης θα μπορούσαν να το πράξουν μόνο αφού λάβουν άδεια κατ’ αρχήν έγκρισης από την SFC. Μέχρι τις αρχές Αυγούστου, η OSL και η HashKey ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μόνα ανταλλακτήρια που είχαν λάβει μια τέτοια έγκριση.

Η κανονιστική έγκριση του ανταλλακτηρίου της HashKey σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη στις προσπάθειες του Χονγκ Κονγκ να προωθήσει ένα ακμάζον και καλά ρυθμισμένο οικοσύστημα κρυπτονομισμάτων. Η είσοδος των μικροεπενδυτών στην αγορά αναμένεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερη συμμετοχή και να συμβάλει στη συνεχή ανάπτυξη και ωρίμανση της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων στην περιοχή.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: