Το Worldcoin, που υποστηρίζεται από τον Sam Altman, ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια εγγραφές μετά από εκτεταμένη περιοδεία

Το έργο World ID του Worldcoin, το οποίο στοχεύει στην παροχή ενός παγκόσμιου ψηφιακού διαβατηρίου και στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών μέσω zero-knowledge proofs, έχει ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια εγγραφές. Το έργο, το οποίο βρίσκεται επί του παρόντος σε δοκιμαστική έκδοση beta, πέτυχε αυτό το ορόσημο σε λιγότερο χρόνο από ό,τι χρειάστηκε για να φτάσει το πρώτο εκατομμύριο χρήστες, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύθηκε στις 13 Ιουλίου.

Για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα World ID και να αποκτήσουν ένα ψηφιακό διαβατήριο, τα άτομα πρέπει να επισκεφθούν μια “σφαίρα” και να σαρώσουν μια από τις ίριδες τους, δημιουργώντας ένα μοναδικό IrisHash που επαληθεύει την ταυτότητά τους. Η επιτυχής μεταφόρτωση των βιομετρικών δεδομένων ανταμείβει τους χρήστες με Worldcoin, το εγγενές κρυπτονόμισμα του προγράμματος.

Το Worldcoin αποδίδει την αύξηση των εγγραφών του σε μια πρόσφατη περιοδεία πολλών πόλεων στη Βαρκελώνη, το Βερολίνο και το Τόκιο. Η περιοδεία, με μέσο όρο 40.000 νέα επαληθευμένα μέλη του World ID εβδομαδιαίως, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προώθηση της υιοθέτησης από τους χρήστες. Καθώς η ζήτηση αυξάνεται, το Worldcoin αναμένει ότι η διαθεσιμότητα των συσκευών σάρωσης ματιών, γνωστών ως “Orbs”, θα επεκταθεί παγκοσμίως τους επόμενους μήνες.

Το έργο ανέδειξε επίσης την ενσωμάτωση του πρωτοκόλλου World ID από άλλες πλατφόρμες. Το Auth0 και το Talent Protocol της Okta έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν το World ID και το Worldcoin στις διαδικασίες onboarding, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος.

Το Worldcoin παρουσίασε το World App, ένα κρύπτο πορτοφόλι χωρίς gas-free για επαληθευμένα άτομα, στις 8 Μαΐου. Λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 25 Μαΐου, το έργο συγκέντρωσε 115 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης Series C για να υποστηρίξει την ευρύτερη εξάπλωση του προγράμματος World ID.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: