Η κυριαρχία του Bitcoin μειώνεται καθώς η νίκη του XRP τροφοδοτεί τις εικασίες για μια Altcoin Season

Η κυριαρχία του Bitcoin στην αγορά κρυπτονομισμάτων έχει υποχωρήσει μετά την πρόσφατη νομική νίκη της Ripple κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC). Η άνοδος των τιμών των altcoin έσπρωξε για λίγο την κυριαρχία του Bitcoin κάτω από το όριο του 50%.

Σύμφωνα με το Tradingview, η κυριαρχία του Bitcoin έπεσε στο 49,76% κατά τη διάρκεια των ασιατικών συναλλαγών στις 14 Ιουλίου. Αυτό έρχεται αφού η κυριαρχία του Bitcoin στην αγορά κυμαινόταν γύρω στο 51% με 52% τις τελευταίες 24 ημέρες, μετά από μια διετή περίοδο που κυμαινόταν κάτω από το όριο του 50%.

Η μείωση της κυριαρχίας του Bitcoin έχει προκαλέσει συζητήσεις σχετικά με την αναβίωση μιας “εποχής altcoin”, μιας περιόδου κατά την οποία τα εναλλακτικά κρυπτονομίσματα υπεραποδίδουν του Bitcoin.

Η δικαστική νίκη της Ripple είχε σημαντικό αντίκτυπο, ωθώντας το token XRP να εκτιναχθεί κατά 83% και να γίνει για λίγο το τέταρτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Αυτή τη στιγμή κατέχει την πέμπτη θέση μετά από μια σύντομη μάχη με το Binance Coin (BNB).

Το ράλι των altcoin επεκτάθηκε πέρα από το XRP, με πολλά άλλα κρυπτονομίσματα που έχουν αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου από την SEC να σημειώνουν διψήφια κέρδη. Το Ethereum αυξήθηκε κατά 8% για να ξεπεράσει τα 2.000 δολάρια για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες, ενώ το Cardano (ADA) εκτινάχθηκε κατά ένα εντυπωσιακό 25% για να φτάσει τα 0,357 δολάρια. Το Solana (SOL), ένα άλλο token που έχει χαρακτηριστεί ως τίτλος από την SEC, αυξήθηκε κατά 34% και έφτασε τα 29 δολάρια, ενώ το Polygon (MATIC) σημείωσε άνοδο 20%, διαπραγματευόμενο στα 0,854 δολάρια. Το Stellar Lumens (XLM), ένα δίκτυο πληρωμών που αναπτύχθηκε ως διακλάδωση του Ripple, σημείωσε επίσης σημαντική αύξηση άνω του 50%.

Ωστόσο, η βιωσιμότητα αυτού του ράλι των altcoin παραμένει αβέβαιη, καθώς η συνολική αγορά εξακολουθεί να φαίνεται να κινείται σε ένα εύρος τιμών μακροπρόθεσμα.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η κυριαρχία του Bitcoin έχει ανακάμψει ελαφρώς σε περίπου 50,11%, λίγο πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών. Ενώ το Bitcoin σημείωσε μια μέτρια ημερήσια άνοδο 3,5% για να φτάσει τα 31.686 δολάρια, ξεπεράστηκε από αρκετά altcoins κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μεταβλητότητας της αγοράς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: