Το Monochrome υποβάλλει αναθεωρημένη αίτηση για την εισαγωγή Spot Bitcoin ETF στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας

Η Monochrome Asset Management, μια αυστραλιανή εταιρεία επενδύσεων κρύπτο, προέβη σε τροποποιήσεις της αίτησής της για ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) Bitcoin (BTC) στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας (ASX) σε συνεργασία με την Vasco Trustees.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας στις 14 Ιουλίου, το Monochrome Bitcoin ETF (IBTC) θα επιτρέψει στους μικροεπενδυτές στην Αυστραλία να έχουν άμεση πρόσβαση στο Bitcoin (BTC) και το Ethereum (ETH).

Ο Jeff Yew, διευθύνων σύμβουλος της Monochrome, εξήγησε ότι η απόκτηση άδειας για ένα Bitcoin ETF θα επιτρέψει στους Αυστραλούς μικροεπενδυτές να ασχοληθούν με την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων με ρυθμιζόμενο τρόπο, παρέχοντάς τους επενδυτικές επιλογές, ενώ παράλληλα θα λειτουργούν εντός του καθιερωμένου ρυθμιστικού πλαισίου. Ο Yew υπογράμμισε το όφελος της προστασίας των επενδυτών που συνεπάγεται ένα ρυθμιζόμενο περιβάλλον, σε αντίθεση με τα μη ρυθμιζόμενα exchanges.

Ο Yew πιστεύει ότι η εισαγωγή ενός Bitcoin ETF στο ASX θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στους παραδοσιακούς επενδυτές ότι η εποχή της “μη ρυθμιζόμενης Άγριας Δύσης” φτάνει στο τέλος της. Οι επενδύσεις θα υποστηρίζονταν από ένα οικείο, δομημένο και προστατευμένο περιβάλλον.

Ο εταίρος της Monochrome, Vasco, ενεργεί ως “υπεύθυνος εταίρος οντότητας” και είναι εξουσιοδοτημένος σύμφωνα με την άδεια παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Αυστραλίας να προσφέρει ρυθμιζόμενη έκθεση στην αγορά κρυπτονομισμάτων για μικροεπενδυτές.

Οι εφαρμογές Spot Bitcoin ETF έχουν κερδίσει σημαντική προσοχή στον κλάδο, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αρκετές μεγάλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες, όπως η Fidelity, η Invesco, η Wisdom Tree, η Valkyrie και η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων αξίας 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων BlackRock, έχουν πρόσφατα καταθέσει αιτήσεις spot Bitcoin ETF.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: