Το Worldcoin εγκαινιάζει κρατήσεις WLD για χρήστες χωρίς επαλήθευση

Σε μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη, το Worldcoin, το φιλόδοξο εγχείρημα κρύπτο που επικεντρώνεται στην τεχνολογία σάρωσης της ίριδας, έκανε ένα βήμα προς την ενσωμάτωση, επιτρέποντας σε μη επαληθευμένους χρήστες να κάνουν κράτηση των πολυπόθητων Worldcoin (WLD) tokens.

Στις 11 Αυγούστου, το Worldcoin παρουσίασε μια αξιοσημείωτη βελτίωση στην εφαρμογή World App – μια λειτουργία κρατήσεων που έχει σχεδιαστεί για να απλοποιήσει τη διαδικασία κράτησης token για άτομα που δεν έχουν ακόμη υποβληθεί στη διαδικασία επαλήθευσης για το World ID τους. Αυτή η στρατηγική κίνηση αποσκοπεί στο να καταστήσει το token WLD προσιτό σε μια ευρύτερη βάση χρηστών. Η ίδια η κράτηση θα παραμείνει σε ισχύ για μια εντυπωσιακή περίοδο 12 μηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας οι χρήστες θα μπορούν να εξαργυρώσουν τα κρατημένα τους token WLD μέσω μιας μοναδικής μεθόδου – της συσκευής σάρωσης της ίριδας που είναι γνωστή ως Orb.

Η πρωτοβουλία Worldcoin βασίζεται σε μια τριάδα θεμελιωδών στοιχείων: το Worldcoin ID, την εφαρμογή Worldcoin App και το εικονίδιο Worldcoin (WLD). Οι συμμετέχοντες που επιλέγουν να συμμετάσχουν στο πρωτόκολλο σάρωσης της ίριδας, δημιουργώντας έτσι μια ασφαλή βιομετρική ταυτότητα, ανταμείβονται με εγγενείς token WLD – ένα συναρπαστικό κίνητρο που διαφοροποιεί το έργο.

Έχοντας προκύψει μετά από τρία χρόνια σχολαστικής ανάπτυξης, το Worldcoin ξεκίνησε στις 24 Ιουλίου, συνοδευόμενο από σημαντικές φανφάρες. Η πρωταρχική υπόσχεση του έργου είναι η δημιουργία μιας παγκόσμιας ανθρωποκεντρικής βάσης δεδομένων, μια κρίσιμη απάντηση στην αναμενόμενη εξάπλωση της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Το Worldcoin οραματίζεται ένα μέλλον όπου η επικράτηση της τεχνητής νοημοσύνης καθιστά τη διάκριση των γνήσιων ανθρώπων από τα bots στο διαδίκτυο εξαιρετικά δύσκολη. Σε αυτό το πλαίσιο, το πλαίσιο World ID αναλαμβάνει το ρόλο ενός προεπιλεγμένου συστήματος ταυτοποίησης, επιτρέποντας στους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών με ασφάλεια και απρόσκοπτα.

Ενώ οι τολμηρές φιλοδοξίες του Worldcoin έχουν προκαλέσει συγκρίσεις με αφηγήσεις επιστημονικής φαντασίας όπως το Black Mirror, δεν είναι χωρίς τις προκλήσεις του. Το έργο βρίσκεται υπό έλεγχο από πολλαπλές πλευρές, με τα ρυθμιστικά προβλήματα να διαφαίνονται σε μεγάλο βαθμό. Η κυβέρνηση της Κένυας ανέστειλε αρχικά το έργο λόγω ανησυχιών σχετικά με τη μεθοδολογία συλλογής δεδομένων, ιδίως τη συλλογή ευαίσθητων δεδομένων ταυτοποίησης, όπως σαρώσεις ίριδας, σε αντάλλαγμα για ψηφιακές ταυτότητες.

Τα ρυθμιστικά εμπόδια επεκτείνονται πέρα από την Κένυα, περιλαμβάνοντας δικαιοδοσίες όπως η Αργεντινή και το Ηνωμένο Βασίλειο. Παρά την προσέλκυση περισσότερων από 2 εκατομμυρίων πελατών κατά την προετοιμασία για τη δημόσια έναρξη του έργου, η υποδοχή του έργου μετά την έναρξη ήταν κάπως θολή. Παρόλο που ο ακριβής αριθμός των χρηστών που έχουν διεκδικήσει τα token WLD παραμένει αδιευκρίνιστος, οι δημιουργοί υποστηρίζουν ότι η ανταπόκριση ήταν ενθαρρυντική, γεγονός που αποδεικνύεται ακόμη και από τον σχηματισμό μεγάλων ουρών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: