Η Visa διερευνά την ενσωμάτωση Crypto Gas Fee πληρωμές μέσω καρτών πληρωμών

Σε μια πιθανή εξέλιξη που μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι για τους χρήστες κρυπτονομισμάτων, η Visa, ένας σημαντικός παίκτης στον κλάδο των πληρωμών, βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση δοκιμής μιας έξυπνης λύσης που θα επιτρέπει στους χρήστες να καλύπτουν τα Gas Fee στην αλυσίδα χρησιμοποιώντας τις κάρτες Visa.

Ο εγκέφαλος πίσω από αυτή την καινοτόμο προσέγγιση είναι ο Mustafa Bedawala, ένας εξειδικευμένος διαχειριστής προϊόντων στη Visa, ο οποίος παρουσίασε πρόσφατα μια ολοκληρωμένη έκθεση που ρίχνει φως σε μια επίμονη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι χρήστες πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων. Η πρόκληση αυτή περιστρέφεται γύρω από τη συνεχή ανάγκη να παρακολουθούν τα υπόλοιπα των Ether τους, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι διαθέτουν επαρκή κεφάλαια για να καλύψουν τα κυμαινόμενα gas fees.

Η συμβατική μέθοδος στο οικοσύστημα του Ethereum συνεπάγεται ότι οι χρήστες αποκτούν ETH από ανταλλακτήρια ή υπηρεσίες on-ramp και στη συνέχεια μεταφέρουν αυτά τα κεφάλαια στα πορτοφόλια τους για να καλύψουν τα συνεχώς μεταβαλλόμενα gas fees. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία της συνεχούς προσαρμογής των τιμών της βενζίνης έχει συχνά ως αποτέλεσμα οι χρήστες να ξοδεύουν υπερβολικά για τα τέλη ή να καταλήγουν με ανεπαρκή ποσότητα ETH. Αυτή η πολυπλοκότητα έχει επιφέρει σημαντικές επιπλοκές για τους χρήστες.

Η ευρηματική λύση της Visa κάνει έξυπνη χρήση του προτύπου ERC-4337 του Ethereum και ενός έξυπνου συμβολαίου γνωστού ως “Paymaster”, το οποίο διευκολύνει τον διακανονισμό των gas fees εκτός αλυσίδας. Η διαδικασία ξεκινά με την έναρξη μιας συναλλαγής Ethereum από το πορτοφόλι του χρήστη, η οποία στη συνέχεια αποστέλλεται στον Paymaster.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, μια διαδικτυακή υπηρεσία υπολογίζει το gas fee και χρεώνει τη Visa μέσω της Cybersource. Στη συνέχεια δημιουργείται μια ψηφιακή υπογραφή, η οποία επαληθεύεται γρήγορα και στη συνέχεια ενσωματώνεται στη συναλλαγή από το πορτοφόλι πριν αυτή αποσταλεί στο δίκτυο Ethereum. Στη συνέχεια, το Paymaster επικυρώνει αυτή την υπογραφή και καλύπτει το σχετικό gas fee.

Αυτή η ακολουθία λειτουργιών ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να πληρώνουν τα gas fees απευθείας χρησιμοποιώντας τις κάρτες Visa εκτός αλυσίδας, εξαλείφοντας ουσιαστικά την ανάγκη να διατηρούν υπόλοιπο ETH αποκλειστικά για πληρωμές τελών.

Οι πηγές αναφέρουν ότι η Visa έχει δοκιμάσει με επιτυχία αυτή την ιδέα στο δοκιμαστικό δίκτυο Ethereum Goerli, αξιοποιώντας άμεσα διαθέσιμα εργαλεία ανοιχτού κώδικα, όπως η library userop.js της Stackup. Οι δοκιμαστικές συναλλαγές κατάφεραν εντυπωσιακά να καλύψουν τα gas fees μέσω του Paymaster, παρακάμπτοντας έτσι την απαίτηση για κατοχή ETH.

Η σημασία αυτής της έννοιας υπερβαίνει απλώς την απλούστευση της διαδικασίας για τους χρήστες blockchain. Έχει τη δυνατότητα να προωθήσει την ομαλότερη αλληλεπίδραση για τους πελάτες των εμπόρων και των αποκεντρωμένων εφαρμογών. Το πλαίσιο Paymaster θα μπορούσε να υιοθετηθεί από αυτές τις οντότητες για να διευκολύνει τις πληρωμές gas fees μέσω καρτών Visa, βελτιώνοντας ενδεχομένως την εμπειρία των πελατών. Επιπλέον, αυτή η καινοτομία θα μπορούσε να ανοίξει τις πόρτες για τους υπάρχοντες παρόχους πορτοφολιών και Paymaster να εισαγάγουν επιλογές που βασίζονται σε κάρτες Visa για τη διευθέτηση των gas fees, προσθέτοντας ένα ακόμη επίπεδο ευκολίας για τους χρήστες στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: