Σύμφωνα με έκθεση, η Binance ξεκινά την εφαρμογή για συμμόρφωση με το AML στην Ταϊβάν

Σε μια στρατηγική κίνηση, η Binance, γνωστή ως το κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο με βάση τον όγκο συναλλαγών, φέρεται να έχει ξεκινήσει τη διαδικασία εγγραφής στην Ταϊβάν, επιδιώκοντας την τήρηση του νόμου περί ελέγχου της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της Επιτροπής Χρηματοοικονομικής Εποπτείας (FSC) της δικαιοδοσίας.

Σύμφωνα με έκθεση που προέρχεται από τοπικά μέσα ενημέρωσης, η FSC φέρεται να έχει ενημερώσει έναν αριθμό εγχώριων παρόχων υπηρεσιών κρύπτο ότι η Binance επιδιώκει ενεργά τη συμμόρφωση με την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML). Η πληροφορία αποδίδεται στον Chen Peiyun, συνιδρυτή του ανταλλακτηρίου BitShine της Ταϊβάν. Αποκάλυψε ότι η FSC εντόπισε το Binance ως ένα από τα υποψήφια ανταλλακτήρια που εξετάζουν την είσοδο στο τοπίο κρυπτογράφησης της Ταϊβάν.

Το CryptoNea ζήτησε το σχόλιο της Binance για το θέμα αυτό, αν και το ανταλλακτήριο δεν έχει ακόμη δώσει απάντηση.

Ενώ το οικοσύστημα κρυπτονομισμάτων της Ταϊβάν λειτουργούσε κατά κύριο λόγο χωρίς ολοκληρωμένους κανονισμούς, μια σημαντική αλλαγή σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2021, όταν η FSC εισήγαγε κατευθυντήριες γραμμές για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Οι εν λόγω κατευθυντήριες γραμμές επέβαλαν ότι όλα τα ανταλλακτήρια κρύπτο που ασκούν δραστηριότητες εντός της χώρας ή παρέχουν υπηρεσίες σε αυτήν πρέπει να συμμορφώνονται με αυτές τις διατάξεις.

Η Binance διεξάγει επί του παρόντος τις δραστηριότητές της στην Ταϊβάν μέσω μιας τοπικής οντότητας, συγκεκριμένα της Binance International Limited Taiwan Branch (Σεϋχέλλες). Ειδικότερα, τα στοιχεία καταχώρισης της οντότητας επιβεβαιώνουν ότι καταχωρήθηκε επίσημα στις 12 Μαΐου 2023.

Πέρα από τις προσπάθειες καταχώρισης, η Binance έχει δραστηριοποιηθεί στη συνεργασία με τοπικούς κυβερνητικούς φορείς για την αποτελεσματική καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Τον Μάρτιο, η FSC έγινε η κύρια ρυθμιστική αρχή για τα κρυπτονομίσματα εντός της Ταϊβάν. Κατά τη διάρκεια αυτής της ανακοίνωσης, ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής υπογράμμισε την πρόθεση να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη σημαντικών κανονισμών και πολιτικών. Σε αυτές περιλαμβάνονται ο διαχωρισμός των περιουσιακών στοιχείων των πελατών από τα κεφάλαια της εταιρείας και η καθιέρωση πρωτοκόλλων προστασίας των επενδυτών.

Η Ταϊβάν έχει επιμείνει αποφασιστικά στην πρόθεσή της να διατηρήσει αυτόνομες πολιτικές για τα κρυπτονομίσματα, διακριτές από εκείνες της ηπειρωτικής Κίνας. Ο διαχωρισμός αυτός είναι ιδιαίτερα έντονος υπό το πρίσμα της συνολικής απαγόρευσης της Κίνας στις δραστηριότητες που σχετίζονται με τα κρύπτο, η οποία ισχύει από το 2021.

Καθώς αυτές οι αναφορές έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με την πιθανή είσοδο της Binance στην αγορά κρυπτογράφησης της Ταϊβάν, το ανταλλακτήριο παλεύει ταυτόχρονα με τον ρυθμιστικό έλεγχο τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη. Η Binance παλεύει με πολλαπλές αγωγές στις ΗΠΑ και έχει επιλέξει να αποσυρθεί από διάφορες ευρωπαϊκές δικαιοδοσίες μετά από ρυθμιστικές επιπλοκές.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: