Το Worldcoin αποκαλύπτει το Identity Token: Πρωτοποριακή διάκριση Human-Bot στον ψηφιακό κόσμο

Το Worldcoin, μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία στην οποία πρωτοστατεί εν μέρει ο Sam Altman, ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, εισήγαγε επίσημα το οικοσύστημα token του στο κοινό στις 24 Ιουλίου.

Το έργο αυτό αντιμετωπίστηκε με ανάμεικτες αντιδράσεις τόσο από την κοινότητα των κρύπτο όσο και από τη Silicon Valley. Ενώ ορισμένοι έχουν επαινέσει τους φιλόδοξους στόχους του, άλλοι το έχουν επικρίνει ως απόκοσμο και δυστοπικό. Παρ’ όλα αυτά, το Worldcoin παραμένει προσηλωμένο στην αποστολή του να αντιμετωπίσει την εισοδηματική ανισότητα και να φέρει επανάσταση στην επαλήθευση της ταυτότητας στο διαδίκτυο.

Το έργο ξεκίνησε αρχικά στις 14 Μαρτίου, με λίστα αναμονής για το κιτ ανάπτυξης λογισμικού (SDK). Η παγκόσμια ταυτότητα, η οποία οραματίζεται ως ένα παγκόσμιο ψηφιακό διαβατήριο που αποθηκεύεται στα smartphones των χρηστών, αποτελεί κεντρική πτυχή του έργου. Το World ID θα προσφέρει έναν καινοτόμο τρόπο επιβεβαίωσης της ανθρώπινης ταυτότητας σε ιστότοπους, χωρίς να απαιτείται από τους χρήστες να αποκαλύπτουν προσωπικές πληροφορίες, όπως ο αριθμός τηλεφώνου τους.

Στις 8 Μαΐου, το Worldcoin κυκλοφόρησε το κρύπτο πορτοφόλι χωρίς fees, προσαρμοσμένο για επαληθευμένους ανθρώπινους χρήστες. Αυτό το καινοτόμο πορτοφόλι επέτρεπε στους χρήστες να απολαμβάνουν μεταφορές χωρίς fees, κάνοντας εγγραφή για ένα World ID, όπου τους ζητήθηκε να δώσουν είτε έναν αριθμό τηλεφώνου είτε μια σάρωση ίριδας.

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του συστήματος του Worldcoin είναι η πολιτική προστασίας των δεδομένων της. Οι προγραμματιστές του έργου διαβεβαιώνουν ότι δεν αποθηκεύουν τα δεδομένα των χρηστών. Αντ’ αυτού, δημιουργούν μια απόδειξη μηδενικής γνώσης για την επαλήθευση ενός χρήστη χωρίς να εκθέτουν τα πραγματικά δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της απόδειξης.

Η κυκλοφορία του token έχει επίσης προσελκύσει την προσοχή διαφόρων ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων. Οι Binance, Bybit, OKX, Gate και Huobi είναι μεταξύ των πλατφορμών που έχουν επιβεβαιώσει την πρόθεσή τους να εισαγάγουν το token.

Ωστόσο, δεν ήταν όλα ομαλά για το Worldcoin. Αναφορές από την εταιρεία ασφάλειας blockchain PeckShield ανέφεραν ότι ένα ψεύτικο token Worldcoin είχε εκτελέσει ένα rug pull, προκαλώντας ανησυχία στους επενδυτές και την κοινότητα.

Ενώ το έργο διαθέτει σημαντική υποστήριξη, έχει επίσης αντιμετωπίσει αντιδράσεις από ορισμένα μέλη της κοινότητας. Ένας εξέχων επικριτής είναι ο Jack Dorsey, πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter και γνωστός υποστηρικτής του Bitcoin, ο οποίος έγραψε στο Twitter τη θέση του ότι οι εταιρείες και τα κράτη δεν πρέπει να κατέχουν κανένα μέρος του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Παρ’ όλα αυτά, το Worldcoin κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 2 εκατομμύρια εγγραφές για το έργο World ID από τις 14 Ιουλίου. Ο Σαμ Άλτμαν εξέφρασε την ελπίδα του να επεκτείνει αυτόν τον αριθμό στο εντυπωσιακό ποσό των 2 δισεκατομμυρίων.

Στις 25 Μαΐου, το έργο εξασφάλισε μια σημαντική χρηματοδότηση ύψους 115 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση του αποκεντρωμένου συστήματος αναγνώρισης και του κρύπτο πορτοφολιού World App. Αξιοποιώντας τις εξελίξεις στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, η ομάδα παρουσίασε μια αποκεντρωμένη λύση διατήρησης της ιδιωτικής ζωής που αποσκοπεί στη διασφάλιση των διαδικτυακών ταυτοτήτων των ατόμων και δίνει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της ψηφιακής τους προσωπικότητας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: