Ο βουλευτής Warren Davidson προτείνει αμφιλεγόμενη κίνηση για την απαγόρευση και την ποινικοποίηση των CBDC

Ο Ρεπουμπλικανός αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών Warren Davidson έχει λάβει σθεναρή θέση κατά των ψηφιακών νομισμάτων κεντρικών τραπεζών (CBDCs), προτρέποντας το Κογκρέσο να απαγορεύσει την ανάπτυξή τους και να ποινικοποιήσει ακόμη και κάθε απόπειρα δημιουργίας τους.

Σε ανάρτησή του στο Twitter στις 23 Ιουλίου, ο βουλευτής Davidson εξέφρασε τις ανησυχίες του για την εξερεύνηση των CBDCs από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, παρομοιάζοντάς την με την “κατασκευή του χρηματοπιστωτικού ισοδύναμου του Άστρου του Θανάτου”. Υποστήριξε ότι τα CBDCs θα μπορούσαν δυνητικά να μετατρέψουν το χρήμα σε εργαλείο εξαναγκασμού και ελέγχου και, κατά συνέπεια, ζήτησε την ταχεία λήψη νομοθετικών μέτρων για την απαγόρευση οποιασδήποτε εμπλοκής στο σχεδιασμό, την κατασκευή, τη δοκιμή ή την εφαρμογή ενός CBDC.

Τα σχόλια του Ντέιβιντσον ήρθαν ως απάντηση σε μια δημοσίευση θέσης εργασίας από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων του Σαν Φρανσίσκο, η οποία αναζητούσε έναν “ανώτερο αρχιτέκτονα κρυπτογράφησης” για να εργαστεί σε ένα έργο CBDC.

Απαντώντας στο σχόλιο ενός χρήστη του Twitter, ο Davidson τόνισε ότι το χρήμα πρέπει να χρησιμεύει ως σταθερό μέσο αποθήκευσης αξίας και δεν πρέπει να προγραμματίζεται από μια κεντρική αρχή. Πιστεύει ακράδαντα ότι το υγιές χρήμα θα πρέπει να διευκολύνει τις συναλλαγές χωρίς άδεια μεταξύ ομοτίμων, υποδεικνύοντας την προτίμησή του για μια πιο αποκεντρωμένη και μη προγραμματιζόμενη προσέγγιση του χρήματος.

Ενώ η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ερευνά ενεργά την τεχνολογία CBDC, δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση σχετικά με την έκδοση ψηφιακού δολαρίου. Το ενδεχόμενο ενός CBDC έχει προκαλέσει διαμάχη στις Ηνωμένες Πολιτείες και αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια των επερχόμενων προεδρικών εκλογών.

Ο βουλευτής Ντέιβιντσον δεν είναι ο μόνος που εκφράζει ανησυχίες σχετικά με ένα πιθανό ψηφιακό νόμισμα ελεγχόμενο από κεντρική τράπεζα. Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ και κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis έχει επίσης υποσχεθεί να εμποδίσει οποιοδήποτε ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας εάν εκλεγεί πρόεδρος. Τον Μάιο, ο DeSantis υπέγραψε νομοσχέδιο που περιορίζει τη χρήση των CBDCs στην πολιτεία.

Επιπλέον, ο Ρεπουμπλικάνος Τομ Έμερ έχει εκφράσει τις ανησυχίες του σχετικά με το ψηφιακό χρήμα που ελέγχεται από το κράτος. Τον Μάρτιο, η φιλελεύθερη δεξαμενή σκέψης, το Ινστιτούτο Cato, προειδοποίησε ότι ένα προγραμματιζόμενο CBDC θα μπορούσε εύκολα να χρησιμοποιηθεί ως όπλο ως εργαλείο επιτήρησης για την καταστολή πολιτικά μη δημοφιλών δραστηριοτήτων.

Σε απάντηση αυτών των ανησυχιών, ο βουλευτής Emmer εισήγαγε τον Φεβρουάριο τον νόμο CBDC Anti-Surveillance State Act, με στόχο να αποτρέψει μη εκλεγμένους γραφειοκράτες από το να διαβρώνουν την οικονομική ιδιωτικότητα των Αμερικανών. Το νομοσχέδιο υποστηρίχθηκε από τον γερουσιαστή του Τέξας Τεντ Κρουζ, ο οποίος εισήγαγε το δικό του νομοσχέδιο για τον αποκλεισμό του CBDC τον Μάρτιο.

Καθώς η συζήτηση γύρω από τα CBDC εντείνεται, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, οι ρυθμιστικές αρχές και οι υποστηρικτές των κρύπτο συνεχίζουν να παλεύουν με τις επιπτώσεις και τους πιθανούς κινδύνους της εισαγωγής ψηφιακών εκδόσεων των εθνικών νομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: