Το Worldcoin αντιμετωπίζει εμπόδια στην προσέλκυση χρηστών για την πιστοποίηση κρυπτογράφησης με σάρωση ίριδας

Το πολυσυζητημένο έργο κρύπτο Worldcoin έκανε το δημόσιο ντεμπούτο του στις 24 Ιουλίου, προσφέροντας στους χρήστες την ευκαιρία να σαρώσουν την ίριδά τους σε καθορισμένες τοποθεσίες σε 20 χώρες και να λάβουν 25 Worldcoins (WLD), το εγγενές token του έργου.

Παρά τον αρχικό ενθουσιασμό και τις μαζικές 2 εκατομμύρια προεγγραφές, το ενδιαφέρον φαίνεται να έχει μειωθεί μετά την πραγματική έναρξη. Την πρώτη ημέρα, οι χρήστες έδειξαν ενθουσιασμό, με το Χονγκ Κονγκ να ηγείται των εγγραφών. Η πόλη προσέφερε τρία καθορισμένα σημεία που ονομάζονταν σφαίρες, όπου οι χρήστες μπορούσαν να σαρώσουν την ίριδά τους και να τους χορηγηθεί μια “παγκόσμια ταυτότητα”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της South China Morning Post, κάθε ένα από τα τρία καθορισμένα σημεία στο Χονγκ Κονγκ κατέγραψε περίπου 200 εγγραφές την πρώτη ημέρα, καθιστώντας το Χονγκ Κονγκ τον υψηλότερο αριθμό εγγραφών μεταξύ των 20 χωρών που συμμετείχαν στο λανσάρισμα.

Ο Heatherm Huang, ένας από τους χειριστές του Orb στο Χονγκ Κονγκ, αποκάλυψε ότι ο συνολικός αριθμός εγγραφών στην πόλη αντιστοιχούσε σχεδόν στο ήμισυ των συνολικών εγγραφών που έλαβε το Worldcoin σε όλες τις νέες αγορές του.

Με βάση τα στοιχεία που παρείχε ο χειριστής του Orb, το Χονγκ Κονγκ αντιπροσώπευε σχεδόν 600 εγγραφές (περίπου 200 εγγραφές ανά τοποθεσία Orb). Προεκτείνοντας αυτά τα δεδομένα, υποδηλώνεται ότι ο εκτιμώμενος συνολικός αριθμός εγγραφών σε όλες τις αγορές ανέρχεται σε περίπου 1000.

Το CryptoNea απευθύνθηκε στο Worldcoin για να επαληθεύσει τον ακριβή αριθμό των εγγραφών μετά την έναρξη του έργου, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

Η ουσιαστική αντίθεση μεταξύ του αριθμού των εγγραφών πριν και μετά την έναρξη του προγράμματος υποδηλώνει την έλλειψη διαρκούς ενθουσιασμού. Επιπλέον, η αρχική διαδικασία εγγραφής αντιμετώπισε διαμάχη, καθώς μια έκθεση του MIT ανέφερε ότι οι προγραμματιστές του έργου προσέλκυσαν το πρώτο εκατομμύριο εγγραφών χρησιμοποιώντας διάφορες παραπλανητικές τακτικές, δωρεές μετρητών και άλλες μεθόδους, ιδίως σε αναπτυσσόμενες χώρες όπου οι νόμοι περί προστασίας δεδομένων δεν είναι ισχυροί.

Το έργο έχει προσελκύσει σημαντικό έλεγχο από εξέχουσες προσωπικότητες της κοινότητας κρύπτο, όπως ο συνιδρυτής του Ethereum Vitalik Buterin και ο συνιδρυτής του Twitter Jack Dorsey. Σε απάντηση, το Worldcoin υποστήριξε ότι δεν συλλέγει προσωπικές πληροφορίες και μπορεί να διαγράψει βιομετρικά δεδομένα κατόπιν αιτήματος των χρηστών. Ωστόσο, αυτές οι αντιπαραθέσεις έχουν πιθανότατα συμβάλει στις προκλήσεις για την προσέλκυση νέων χρηστών στην πλατφόρμα μετά την επίσημη κυκλοφορία της.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: