Η Binance αποσύρει την αίτηση για άδεια χρήσης κρύπτο στη Γερμανία εν μέσω ρυθμιστικού ελέγχου

Η Binance, το γνωστό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, απέσυρε επίσημα την αίτηση για άδεια φύλαξης κρυπτονομισμάτων στη Γερμανία. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από αναφορές για απορρίψεις από την Ομοσπονδιακή Εποπτική Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Γερμανίας (BaFin) που εμφανίστηκαν τον Ιούνιο. Ενώ η απόρριψη ήταν αρχικά ασαφής, η Binance επιβεβαίωσε τώρα την απόσυρση της αίτησής της.

Ένας εκπρόσωπος της Binance δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να υποβάλει εκ νέου αίτηση για άδεια στη Γερμανία, αλλά με τις απαραίτητες προσαρμογές στην αίτησή της ώστε να αντικατοπτρίζει τις αλλαγές στο ρυθμιστικό περιβάλλον. Η δυναμική παγκόσμια αγορά και οι εξελισσόμενοι κανονισμοί ώθησαν την Binance να διασφαλίσει ότι η υποβολή της ευθυγραμμίζεται με το τρέχον τοπίο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, τόνισε τη δέσμευση του ανταλλακτηρίου να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων (MiCA), ώστε να επεκτείνει τις υπηρεσίες του σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, τα σχέδια επέκτασης του ανταλλακτηρίου στην Ευρώπη έχουν αντιμετωπίσει εμπόδια λόγω των ρυθμιστικών προκλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις ΗΠΑ, η Binance αντιμετωπίζει πολλαπλές έρευνες από τις χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές, ενώ από τις αρχές του 2022 βρίσκεται υπό έρευνα και στη Γαλλία.

Πριν από την απόσυρση από τη γερμανική αγορά, η Binance είχε προηγουμένως αποχωρήσει από την ολλανδική αγορά, αφού απέτυχε να λάβει άδεια παροχής υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων από τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας. Επιπλέον, το ανταλλακτήριο υπέβαλε αίτηση για να τερματίσει τις υπηρεσίες του στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο.

Παρά τις εν λόγω ρυθμιστικές προκλήσεις, η Binance παραμένει προσηλωμένη στη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τις ρυθμιστικές απαιτήσεις και στοχεύει στην επανεκτίμηση της προσέγγισής της για την καλύτερη πλοήγηση στο εξελισσόμενο ρυθμιστικό τοπίο στις διάφορες δικαιοδοσίες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: