Το USDC πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία στο Base Network την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Jeremy Allaire

Το USD Coin (USDC) της Circle πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του στο δίκτυο Base την ερχόμενη εβδομάδα, όπως αποκάλυψε ο CEO Jeremy Allaire σε μια ενημέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 29 Αυγούστου. Με αυτή τη στρατηγική κίνηση, η νέα έκδοση του USDC θα αντικαταστήσει το τρέχον νόμισμα USD Base Coin (USDbC), το οποίο χρησίμευε ως προσωρινή λύση για τους περισσότερους χρήστες.

Το δίκτυο Base, το οποίο εισήχθη από την Coinbase στις 9 Αυγούστου, αρχικά δεν διέθετε εγγενή εφαρμογή του USD Coin (USDC). Κατά συνέπεια, οι χρήστες δεν μπορούσαν να μετατρέψουν απευθείας τα κατατεθειμένα χρήματά τους σε ισοδύναμα USDC στη Base. Για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, η ομάδα Base εισήγαγε έναν μηχανισμό γέφυρας που επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν USDC από το Ethereum χρησιμοποιώντας μια επίσημη εφαρμογή γέφυρας. Το προκύπτον token, “USDbC”, ήταν εξασφαλισμένο με εγγενή USDC που ήταν κλειδωμένα στο δίκτυο Ethereum.

Η πρόσφατη ανακοίνωση της 29ης Αυγούστου σηματοδοτεί τα επικείμενα σχέδια της Circle να λανσάρει εγγενή USDC στο δίκτυο Base. Αυτή η στρατηγική κίνηση αποσκοπεί στην εξάλειψη της εξάρτησης από το νόμισμα με γέφυρα που υποστηρίζεται από την έκδοση που βασίζεται στο Ethereum.

Η ανακοίνωση αυτή συνοδεύεται από μια ανάρτηση στο blog που περιγράφει λεπτομερώς την ανάπτυξη της σύμβασης του νέου token στο δίκτυο Base. Με την έναρξη λειτουργίας, οι χρήστες θα λάβουν οδηγίες σχετικά με τον τρόπο ανταλλαγής των υφιστάμενων USDbC τους με εγγενή USDC. Η ομάδα Circle θα συνεργαστεί με εφαρμογές του οικοσυστήματος για να διευκολύνει την απρόσκοπτη μετάβαση των παρόχων ρευστότητας για την υποστήριξη του νέου νομίσματος. Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου, η υφιστάμενη γέφυρα Base που είναι υπεύθυνη για την έκδοση USDbC θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Παρόλο που η Circle απέφυγε να προσδιορίσει ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας, η δήλωση του Allaire ανέφερε ότι η αποκάλυψη έχει προγραμματιστεί για κάποια στιγμή μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Από την εισαγωγή του, το δίκτυο Base συγκέντρωσε ταχύτατα έλξη, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 136.000 ενεργούς χρήστες στις 10 Αυγούστου, την επομένη της έναρξής του. Επιπλέον, στις 25 Αυγούστου, το Base παρουσίασε τα σχέδιά του να μοιραστεί τα έσοδά του και να διαδραματίσει ρόλο διακυβέρνησης στο επερχόμενο “Superchain”, το οποίο θα περιλαμβάνει το Base, το Optimism και άλλα διασυνδεδεμένα δίκτυα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: