Ο στόχος τιμής στα $23,000 εγείρει αμφιβολίες μεταξύ Bitcoin Αναλυτές

Η πορεία του Bitcoin κυμαινόταν γύρω από τα 27.000 δολάρια μετά το άνοιγμα της Wall Street στις 30 Αυγούστου, καθώς η κοινότητα κρύπτο απορροφούσε τον αντίκτυπο του πρόσφατου νομικού θριάμβου της Grayscale.

Παρά την αρχική έκρηξη δυναμικής που είδε το Bitcoin να φτάνει τα 28.143 δολάρια στο Bitstamp, την υψηλότερη τιμή του εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες, το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο παρουσίασε μια επακόλουθη υποχώρηση σε μια φάση σταθεροποίησης.

Ενώ το Bitcoin έκλεισε την ημερήσια συνεδρίαση πάνω από δύο κρίσιμους κινητούς μέσους όρους, τα επίπεδα αυτά δεν είχαν ακόμη εδραιωθεί ως σταθερές ενδοημερήσιες στηρίξεις, προκαλώντας αίσθημα επιφυλακτικότητας στους αναλυτές.

Εν μέσω αυτών των εξελίξεων, σημειώθηκε ότι η νομική νίκη της Grayscale φαίνεται να προήλθε από τα derivatives exchanges, προκαλώντας μια άνοδο της τιμής κατά 7,5%. Ωστόσο, η έλλειψη έντονης αγοραστικής δραστηριότητας στις αγορές spot προκάλεσε ανησυχίες. Παρόλο που τα επιτόκια χρηματοδότησης διατήρησαν μια σχετικά ουδέτερη στάση, ένα πραγματικό κύμα αγοραστικού ενδιαφέροντος φάνηκε άπιαστο.

Ένας εμπειρογνώμονας από την πλατφόρμα ανάλυσης on-chain CryptoQuant επεσήμανε ότι η άνοδος της τιμής του BTC δεν συνοδεύτηκε από αντίστοιχη αύξηση του όγκου συναλλαγών στα spot exchanges. Παρά τη δυνατότητα σημαντικών κινήσεων των τιμών ακόμη και με χαμηλότερο όγκο συναλλαγών, υπήρχε μια υποβόσκουσα ανάγκη για προσοχή όσον αφορά τη βιωσιμότητα του ράλι.

Κάνοντας παραλληλισμούς με την προηγούμενη συμπεριφορά της αγοράς, ο δημοφιλής trader και αναλυτής Rekt Capital υιοθέτησε μια συντηρητική στάση σχετικά με τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του Bitcoin. Τόνισε την ομοιότητα μεταξύ των σημερινών μοτίβων της αγοράς και εκείνων που παρατηρήθηκαν το 2021 γύρω από το ιστορικό υψηλό.

Ενώ η Rekt Capital δεν προέβλεψε άμεση νέα κορυφή για την τιμή του Bitcoin, σημείωσε τις ομοιότητες μεταξύ των πρόσφατων κορυφών των τιμών γύρω από τα 31.000 δολάρια και της συμπεριφοράς της αγοράς που οδήγησε στην bear market του 2022. Κάνοντας συγκρίσεις με την ιστορική δράση των τιμών, προειδοποίησε ότι αν τα μοτίβα παιχτούν με παρόμοιο τρόπο, θα μπορούσε να συμβεί μια πτώση γύρω στα 26.000 δολάρια.

Εν μέσω των συζητήσεων σχετικά με την πιθανή πορεία της τιμής του Bitcoin, τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στη σημασία του επιπέδου των 23.000 δολαρίων. Αναλυτές και εμπειρογνώμονες επανέλαβαν την αυξανόμενη σημασία αυτού του επιπέδου, επισημαίνοντας τη σημασία του σε σχέση με τα προηγούμενα μοτίβα της αγοράς. Η Rekt Capital υπογράμμισε την εξέχουσα σημασία του στο πλαίσιο της δομής πυθμένα της bear market του 2022, η οποία χαρακτηρίζεται από ένα αντίστροφο μοτίβο head and shoulders.

Καθώς η τιμή του Bitcoin συνέχισε να περιηγείται σε αυτό το περίπλοκο τοπίο, η αγορά παρέμεινε προσεκτικά παρατηρητική, περιμένοντας περαιτέρω ενδείξεις για να κατανοήσει καλύτερα την εξελισσόμενη δυναμική.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: