Η Circle Εισάγει το USDC Stablecoin στο Mercado Pago στη Χιλή

Σε μια στρατηγική κίνηση, ο ηγέτης fintech Circle ένωσε τις δυνάμεις του με την Mercado Libre, που συχνά αναφέρεται ως “Amazon της LATAM με 200 εκατ. χρήστες”, για να εισαγάγει το σταθερό νόμισμα USD Coin στην πλατφόρμα Mercado Pago. Η αποκάλυψη του USD Coin (USDC) στο Mercado Pago από τον CEO της Circle Jeremy Allaire, που μοιράστηκε μέσω ενός νήματος στο X (πρώην Twitter), υπογραμμίζει τη σημασία αυτής της συνεργασίας για την ενίσχυση του τοπίου των ψηφιακών πληρωμών.

Το USDC, ένα σταθερό νόμισμα που είναι σχολαστικά συνδεδεμένο με την αξία του δολαρίου ΗΠΑ, είναι γνωστό για την ευρεία υιοθέτησή του. Η ενσωμάτωση του USDC στο οικοσύστημα Mercado Pago στη Χιλή εξυπηρετεί την ενίσχυση της ευελιξίας τόσο του κρυπτονομίσματος όσο και του αμερικανικού δολαρίου εντός της αγοράς της Χιλής.

Η πρακτικότητα του αμερικανικού δολαρίου στη Χιλή, όπως τονίζεται από τις πλατφόρμες ταξιδιωτικής και καταναλωτικής ευαισθητοποίησης, δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο σε άλλα έθνη της Λατινικής Αμερικής. Ο Matias Spagui, ανώτερος διευθυντής της Mercado Pago, διατύπωσε το σκεπτικό αυτής της κίνησης, δηλώνοντας:

“Το δολάριο ΗΠΑ εξυμνείται για τη σταθερότητά του στην παγκόσμια σκηνή και αποτελεί μια απλή οδό για τη διασφάλιση του πλούτου εν μέσω διάχυτης αβεβαιότητας. Μέσω της εισαγωγής αυτού του σταθερού νομίσματος, στόχος μας είναι να διαφοροποιήσουμε την προσβασιμότητα στα κρυπτονομίσματα, παρέχοντας μια εναλλακτική λύση στους δύο εκατομμύρια και πλέον χρήστες του Mercado Pago που αντικατοπτρίζει την αξία του δολαρίου”.

Η Mercado Libre είχε ήδη δηλώσει την πρόθεσή της να δέχεται κρυπτονομίσματα ως μέσο πληρωμής το 2021. Η πρωτοβουλία αυτή προχώρησε σταθερά, με αποκορύφωμα την ενσωμάτωση του USDC για τους χρήστες της Χιλής ως το τελευταίο επίτευγμα. Επιπλέον, η συνεργασία της εταιρείας με την Paxos νωρίτερα φέτος οδήγησε στην ενσωμάτωση του σταθερού νομίσματος Pax Dollar (USDP) για τους χρήστες στο Μεξικό.

Πρόσφατα πρωτοσέλιδα ήταν επίσης η ανακοίνωση-ορόσημο της Circle για την ανάληψη μετοχικού μεριδίου της Coinbase στην εταιρεία μετά τη διάλυση του οργάνου διακυβέρνησης του Κέντρου. Η ρύθμιση αυτή σηματοδοτεί τις αυξανόμενες ευθύνες της Circle, καθώς ηγείται της επέκτασης του USDC σε διάφορες πλατφόρμες blockchain.

Προβλέποντας την ενδεχόμενη είσοδο παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και σημαντικών παικτών της τεχνολογικής βιομηχανίας στο πεδίο των κρυπτονομισμάτων και των stablecoin, η Circle είχε ενισχύσει προληπτικά τους πόρους της πριν από αυτή την αναδιάταξη. Αυτή η στρατηγική κίνηση υπογραμμίζει τη δέσμευση της Circle να διαμορφώσει το μέλλον της ψηφιακής χρηματοδότησης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: