Το USDC μειώνεται καθώς η Circle επιβεβαιώνει ότι 3,3 δισεκατομμύρια $ έχουν κολλήσει στη Silicon Valley Bank

Ο εκδότης Circle αποκάλυψε ότι δεν μπορούσε να αποσύρει 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια από τα αποθεματικά 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Silicon Valley Bank (SVB), το αποτέλεσμα να προκαλέσει την πτώση της τιμής του stablecoin κάτω από το δεσμό του 1 δολ.

Στις 9 Μαρτίου, η Circle ξεκίνησε ένα έμβασμα για να αφαιρέσει τα κεφάλαιά της από την SVB, καθώς η τράπεζα που ήταν ασφαλισμένη από την Federal Deposit Insurance Corporation επρόκειτο να κλείσει τις εργασίες της. Ωστόσο, δύο ημέρες αργότερα, στις 11 Μαρτίου, η Circle επιβεβαίωσε ότι τα εμβάσματα δεν είχαν διεκπεραιωθεί πλήρως, με 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια από τα αποθεματικά της USDC να παραμένουν στην SVB.

Τα δεδομένα από το TradingView δείχνουν ότι οι τιμές USDC μειώθηκαν αμέσως μετά την αποκάλυψη, όπως φαίνεται παρακάτω:

Το USDC υποχωρεί από το δολάριο ΗΠΑ. Πηγή: CoinMarketCap

Κατά τη στιγμή της γραφής, το USDC είχε χάσει πάνω από το 10% της αξίας του καθώς διαπραγματευόταν στα 0,8774 $. Σύμφωνα με τον Dante Disparte, επικεφαλής στρατηγικής και επικεφαλής της παγκόσμιας πολιτικής για την Circle, η SVB είναι κρίσιμη για την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών και προειδοποίησε ότι «η αποτυχία της – χωρίς ομοσπονδιακό σχέδιο διάσωσης – θα έχει ευρύτερες επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις, τις τράπεζες και τους επιχειρηματίες.

Μέτρηση αλλαγής τιμής USDC. Πηγή: CoinMarketCap

Το Disparte πρόσθεσε περαιτέρω:

“Όπως και στην περίπτωση της Silvergate, οι ομάδες μας εργάστηκαν με ταχύτητα για να περιορίσουν κάθε έκθεση στις τράπεζες. Αυτό περιλαμβάνει ένα αίτημα μεταφοράς χρημάτων που υποβλήθηκε πριν από την πτώχευση της SVB από την FDIC. Παραμένει μια έκθεση σε μετρητά ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων – αλλά ακολουθούμε τις κρατικές και ομοσπονδιακές κανονιστικές οδηγίες”.

Τα δεδομένα on-chain αποκαλύπτουν περαιτέρω ότι η Circle εξαργύρωσε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια USDC σε 8 ώρες. Για να μειώσουν την έκθεση, οι εταιρείες κρύπτο, συμπεριλαμβανομένων των Coinbase και Jump Trading, εξαργύρωσαν περίπου 850 εκατομμύρια δολάρια και 138 εκατομμύρια δολάρια USDC, αντίστοιχα.

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, στις 23 Φεβρουαρίου, ο εκδότης USDC Circle ανακοίνωσε τα σχέδιά του να αυξήσει το προσωπικό του κατά 25% — αντίθετα με τη συνεχιζόμενη τάση απολύσεων.

Κατά τη διάρκεια του χρονοδιαγράμματος, ο οικονομικός διευθυντής της Circle, Jeremy Fox-Geen, είχε μοιραστεί την πρόθεσή του να εισαχθεί στο χρηματιστήριο, εν αναμονή της βελτίωσης των συνθηκών της αγοράς. Πρόσθεσε ότι η βιομηχανία κρύπτο χρειάζεται μεγαλύτερη απόσταση από την κατάρρευση της Terra και της FTX, ώστε οι δημόσιοι επενδυτές να επανεκτιμήσουν το μέλλον των επιχειρήσεων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/usdc-depegs-as-circle-confirms-3-3b-stuck-with-silicon-valley-bank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: