Η έκθεση της Circle στις τράπεζες των ΗΠΑ θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια

Η έκθεση του εκδότη της Circle στο τραπεζικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται κοντά στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση ελέγχου του Ιανουαρίου. Τα αποθεματικά της Circle διατηρούνται σε μια σειρά από ρυθμιζόμενα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Silvergate, Silicon Valley Bank (SVB) και Bank of New York Mellon. 

Σύμφωνα με την έκθεση, το ποσό που διατηρούνταν σε μετρητά από ρυθμιζόμενα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ ήταν 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια στις 31 Ιανουαρίου, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 20% των αποθεματικών της. Άλλα 33,6 δισεκατομμύρια δολάρια από τα αποθέματά της διατηρούνται σε Υπουργεία Οικονομικών των ΗΠΑ που διαχειρίζεται η BlackRock μέσω του αποθεματικού Circle Reserve Fund, που είναι εγγεγραμμένο ως αμοιβαίο κεφάλαιο της κρατικής χρηματαγοράς και με κεφάλαια που κατέχει η BNY Mellon.

Δεν είναι σαφές πόσα από τα αποθεματικά μετρητών της Circle διατηρούνταν από την SVB. Άλλες τράπεζες που διατηρούν τα αποθεματικά της εταιρείας περιλαμβάνουν Citizens Trust Bank , Customers Bank, New York Community Bank, τμήμα της Flagstar Bank και Signature Bank. Το USDC είναι το δεύτερο μεγαλύτερο stablecoin, με κυκλοφορία 42 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις 31 Ιανουαρίου. 

Η έκθεση Ιανουαρίου της Circle εξετάστηκε και πιστοποιήθηκε από την λογιστική εταιρεία Deloitte Big Four. 

Η SVB είναι ένας από τους μεγαλύτερους δανειστές στις Ηνωμένες Πολιτείες και σημαντικός παίκτης για εταιρείες που υποστηρίζονται από venture. Η τράπεζα έκλεισε στις 10 Μαρτίου από το Υπουργείο Οικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνια, πυροδοτώντας φόβους για το μέλλον της. Η Federal Deposit Insurance Corporation ορίστηκε ως παραλήπτης για την προστασία των ασφαλισμένων καταθέσεων.

Ο Dave Weisberger, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της πλατφόρμας αλγοριθμικών εμπορικών συναλλαγών CoinRoutes, είπε ότι “η τροφή για ένα ευρύτερο γεγονός μετάδοσης είναι εκεί” και ότι “η σπίθα θα μπορούσε να υλοποιηθεί”, θέτοντας σε κίνδυνο πολλές startups και εταιρείες τεχνολογίας στη χώρα — ένας κρίσιμος τομέας για τη «βιώσιμη ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας».

Ο Weisberger σημείωσε επίσης: 

«Πολλές εταιρείες τεχνολογίας – startups αλλά και εταιρείες Big Tech – έχουν βαθιά έκθεση στο SVB. Εάν η κυβέρνηση δεν παρέμβει και δεν πραγματοποιήσει αποτελεσματικά ένα πρόγραμμα διάσωσης, τότε θα πρέπει να περιμένουμε από αυτές τις εταιρείες να δυσκολευτούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους, καθώς και απολύσεις και, πιθανώς, αύξηση της ανεργίας». 

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Silvergate Capital Corporation αποκάλυψε τα σχέδιά της να κλείσει τον βραχίονα της τράπεζας κρύπτο, επικαλούμενη «πρόσφατες εξελίξεις στον κλάδο και τις ρυθμιστικές αρχές». Σύμφωνα με την εταιρεία, το σχέδιο εκκαθάρισης περιλαμβάνει «πλήρη αποπληρωμή όλων των καταθέσεων». Η Silvergate ήταν ένα σημαντικό δίκτυο πύλης κρυπτο-fiat για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και μια σημαντική ράμπα για κρύπτο στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ο Circle αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε τρέχουσα έκθεση στην Silvergate. Σύμφωνα με δήλωση της 4ης Μαρτίου, η Circle μετέφερε το «μικρό ποσοστό των αποθεματικών καταθέσεων USDC» σε άλλους τραπεζικούς εταίρους.

Προηγουμένως, πηγές ανέφεραν ότι οι αρχές των ΗΠΑ συντονίζουν μια ρυθμιστική καταστολή σε τράπεζες που εξυπηρετούν εταιρείες κρύπτο, χρησιμοποιώντας πολλαπλούς φορείς για να αποθαρρύνουν τη σχέση μεταξύ των παραδοσιακών ιδρυμάτων και της αναδυόμενης βιομηχανίας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/circle-s-exposure-to-u-s-banks-could-top-9b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: