Η αστάθεια USDC της Circle προκαλεί φαινόμενο ντόμινο στα stablecoin DAI, USDD

Το οικοσύστημα stablecoin αισθάνθηκε μια άμεση επίδραση καθώς το USD Coin αποσυνδέθηκε από το δολάριο ΗΠΑ λόγω ενός επακόλουθου sell-off αφού η Silicon Valley Bank (SVB) δεν επεξεργάστηκε 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια από το αίτημα μεταφοράς της Circle . Δεδομένης της παράπλευρης επιρροής του USDC, τα μεγάλα οικοσυστήματα stablecoin ακολούθησαν το παράδειγμά τους στην απομάκρυνση από το δολάριο.Το Dai, ένα stablecoin που εκδόθηκε από τη MakerDAO, έχασε το 7,4% της αξίας του ως αποτέλεσμα της αποσυμπίεσης του USDC. Από τον Ιούνιο του 2022, προμήθεια DAI αξίας 6,78 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξασφαλίστηκε από κρυπτονομίσματα αξίας 8,52 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία  της Statista.

Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης της Dai που χρησιμοποιούνται για εξασφάλιση εντός της αλυσίδας από τις 27 Ιουνίου 2022. Πηγή: Statista

Από την παρτίδα, το USDC αντιπροσώπευε το 51,87% των εξασφαλίσεων του DAI, αξίας 4,42 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Άλλα εξέχοντα κρυπτονομίσματα περιλαμβάνουν το Εthereum και to Pax Dollar (USDP) στα 0,66 δισεκατομμύρια δολάρια και 0,61 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Ως αποτέλεσμα, το DAI υποχώρησε από το δολάριο για να αγγίξει στιγμιαία τα 0,897 $. Το stablecoin ανέκαμψε για να διαπραγματευτεί γύρω στο 0,92 $ τη στιγμή της σύνταξης, όπως φαίνεται παρακάτω.

Διάγραμμα 1 ημέρας DAI σε USD. Πηγή: CoinMarketCap

Το USD Digital (USDD), ένα άλλο stablecoin που εκδόθηκε από την Tron blockchain, και το κλασματικό-αλγοριθμικό stablecoin Frax (FRAX) είχαν παρόμοια μοίρα λόγω των αρνητικών συναισθημάτων της αγοράς. Το USDD ανταποκρίθηκε στο sell-off του USDC με πτώση σχεδόν 7,5% για να διαπραγματευτεί στα 0,925 $, ενώ το FRAX υποχώρησε ακόμη περισσότερο στα 0,885 $.

Διάγραμμα 1 ημέρας USDD σε USD. Πηγή: CoinMarketCap

Άλλα δημοφιλή κρυπτονομίσματα, όπως το Tether και Binance USD, συνεχίστε να διατηρείτε δεσμό 1:1 με το δολάριο ΗΠΑ.

Ολόκληρη η δοκιμασία εκκαθάρισης ξεκίνησε αφού η Circle ανακοίνωσε ότι 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια από τα κεφάλαιά της δεν υποβλήθηκαν σε επεξεργασία για ανάληψη από την SVB.

Η SVB διατάχθηκε να κλείσει από το Τμήμα Οικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνια για άγνωστους λόγους. Ωστόσο, η ρυθμιστική αρχή της Καλιφόρνια διόρισε την Federal Deposit Insurance Corporation ως παραλήπτη για την προστασία των ασφαλισμένων καταθέσεων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/circle-s-usdc-instability-causes-domino-effect-on-dai-usdd-stablecoins

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: