Το Twitter της CTO του OpenAI παραβιάστηκε, με “απάτη” crypto airdrop

Το κρύπτo Twitter κατακλύστηκε από προειδοποιήσεις χρηστών στις 2 Ιουνίου, αφού ο λογαριασμός Twitter της Mira Murati, της επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης OpenAI, φαίνεται ότι παραβιάστηκε για να προωθήσει μια “απάτη” με κρυπτονόμισμα.

Στις 2 Ιουνίου, ο λογαριασμός της Murati έγραψε στο Twitter κάτι που φαινόταν να είναι ένας σύνδεσμος phishing που υποσχόταν ένα airdrop ενός υποτιθέμενου token ERC-20 OPENAI που πήρε το όνομά του από την εταιρεία που δημιούργησε το ChatGPT.

H Murati έχει 126.200 οπαδούς στο Twitter και διαθέτει επαληθευμένο λογαριασμό στην πλατφόρμα. Η ανάρτηση ήταν ζωντανή για περίπου μία ώρα και προβλήθηκε 79.600 φορές και αναδημοσιεύτηκε 83 φορές πριν διαγραφεί.

Ο συντάκτης του tweet είχε περιορίσει το ποιος μπορούσε να απαντήσει στο tweet, οπότε οι άλλοι δεν μπορούσαν εύκολα να προειδοποιήσουν ότι ο σύνδεσμος ήταν απάτη.

Ορισμένοι χρήστες του Twitter θεωρούν ότι η Murati έπεσε θύμα επίθεσης με SIM-swapping attack.

Ο ιστότοπος που μοιράζεται στο tweet είναι εξελιγμένος και φαίνεται να έχει αντιγράψει απευθείας τη διάταξη και το σχεδιασμό του ιστότοπου ενός πραγματικού έργου που ονομάζεται ChainGPT με μερικές πολύ μικρές αλλαγές – κυρίως την προτροπή για τη σύνδεση ενός πορτοφολιού κρύπτο.

Ένας ερευνητής ασφαλείας από την εταιρεία ασφάλειας blockchain Beosin δήλωσε ότι ο ιστότοπος χρησιμοποιεί ένα διαθέσιμο κιτ αποστράγγισης πορτοφολιών κρύπτο που “παρασύρει τους επισκέπτες σε signing requests”.

“Μόλις γίνει signed, ο επιτιθέμενος θα μεταφέρει NFTs και ERC-20 tokens από το πορτοφόλι του θύματος”, πρόσθεσε ο ερευνητής της Beosin.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: