Το Twitter πρόκειται να εισαγάγει ημερήσια όρια άμεσων μηνυμάτων για μη επαληθευμένους λογαριασμούς με στόχο την καταπολέμηση του spam

Το Twitter, η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εισαγάγει ημερήσια όρια για τα άμεσα μηνύματα (DMs) που αποστέλλονται από μη επαληθευμένους λογαριασμούς χρηστών. Σε ένα tweet που αναρτήθηκε από την υποστήριξη του Twitter στις 21 Ιουλίου, η πλατφόρμα δήλωσε ότι σύντομα θα εφαρμόσει αλλαγές με στόχο τη μείωση της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στα DMs. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, οι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί θα υπόκεινται σε ημερήσια όρια στον αριθμό των DM που μπορούν να στέλνουν. Το Twitter βρήκε επίσης την ευκαιρία να προωθήσει την υπηρεσία συνδρομής του, το Twitter Blue, στο ίδιο tweet.

Παρά το γεγονός ότι οι επερχόμενες αλλαγές καλύπτονται από αβεβαιότητα όσον αφορά τα συγκεκριμένα ημερήσια όρια, οι αρχικές αντιδράσεις στα σχόλια ήταν κυρίως αρνητικές. Τόσο οι επαληθευμένοι όσο και οι μη επαληθευμένοι χρήστες εξέφρασαν τις ανησυχίες και τις απόψεις τους σχετικά με την κίνηση. Ένα από τα κορυφαία σχόλια, από έναν χρήστη με το όνομα adam, συγκέντρωσε πάνω από 1000 likes και εξέφρασε σκεπτικισμό για την απόφαση. Το σχόλιο υποστήριξε ότι ο περιορισμός των βασικών λειτουργιών για τους χρήστες δεν συνάδει με την ουσία του Twitter, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι το Twitter Blue προορίζεται να προσφέρει πρόσθετες λειτουργίες και όχι να περιορίζει τις συνήθως χρησιμοποιούμενες και να τις τοποθετεί πίσω από ένα paywall.

Ένας άλλος λογαριασμός που ακολουθείται ευρέως, ο AustimCapital, ο οποίος είναι γνωστός για τη δημοσιογραφία των πολιτών, πρόσθεσε τη δική του οπτική γωνία, υποδηλώνοντας ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί κυρίως στο να ωθήσει περισσότερους χρήστες να αναζητήσουν επαλήθευση και να εγγραφούν στο Twitter Blue, παρά στην πραγματική καταπολέμηση της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

https://twitter.com/DDsD/status/1682507605565140992

Αρκετοί χρήστες επεσήμαναν ότι η επιβολή ορίων DM για μη επαληθευμένους λογαριασμούς μπορεί να οδηγήσει τους επαληθευμένους λογαριασμούς να κάνουν spamming στα DM. Υποστήριξαν ότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να είναι αναποτελεσματική στην αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με το spam, ενώ θα μπορούσε να θέσει σε μειονεκτική θέση τους μη επαληθευμένους χρήστες.

Αυτή η πρόσφατη εξέλιξη ακολουθεί μια σειρά σημαντικών αλλαγών που έχει εισαγάγει το Twitter από τότε που βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία του Elon Musk. Την 1η Ιουλίου, η πλατφόρμα εφάρμοσε όρια ρυθμού στον αριθμό των καθημερινών αναρτήσεων που μπορούσαν να δουν οι χρήστες, με στόχο τον περιορισμό της απόσπασης δεδομένων και της “χειραγώγησης του συστήματος”. Η απόφαση αυτή ώθησε τη Meta, πρώην γνωστή ως Facebook, να ξεκινήσει την εναλλακτική λύση του Twitter με την ονομασία Threads, η οποία αρχικά απέκτησε σημαντική προσοχή και σημαντική βάση χρηστών. Ωστόσο, το Threads εφάρμοσε αργότερα τα δικά του όρια ποσοστών στις 18 Ιουλίου, γεγονός που προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις από τους χρήστες.

Τον Απρίλιο, το Twitter εισήγαγε επίσης ρυθμίσεις νομισματοποίησης περιεχομένου, επιτρέποντας στους δημιουργούς να κερδοσκοπούν διάφορους τύπους αναρτήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι αλλαγές αυτές αποτελούν μέρος των ευρύτερων προσπαθειών του Twitter να προσαρμόσει την πλατφόρμα και τις υπηρεσίες του στις εξελισσόμενες ανάγκες των χρηστών και στη δυναμική της αγοράς. Καθώς η πλατφόρμα συνεχίζει να εξελίσσεται, οι χρήστες και η ευρύτερη κοινότητα παρακολουθούν στενά τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι τροποποιήσεις θα επηρεάσουν την εμπειρία και την αλληλεπίδραση των χρηστών στην πλατφόρμα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: