Η Binance της Γαλλίας δημοσιεύει την οικονομική έκθεση 2022: Πληροφορίες και συχνές ερωτήσεις

Σε μια σημαντική κίνηση προς την κατεύθυνση της διαφάνειας, η Binance France δημοσίευσε τις πρώτες ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις της, παρέχοντας στα μέσα ενημέρωσης και στην κοινότητα της Binance την ευκαιρία να εμβαθύνουν στα οικονομικά αποτελέσματα ενός από τους σημαντικότερους περιφερειακούς κόμβους της. Αυτό το άρθρο έχει ως στόχο να προσφέρει το πλαίσιο και να απαντήσει σε ορισμένες από τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με αυτές τις οικονομικές καταστάσεις.

Οι ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις θα δημοσιοποιούνται ετησίως σύμφωνα με τις τοπικές κανονιστικές και νομικές απαιτήσεις της Binance France. Οι εν λόγω καταστάσεις καλύπτουν μια περίοδο 14 μηνών, η οποία αρχίζει από τις 8 Νοεμβρίου 2021, την ημερομηνία ίδρυσης της εταιρείας, έως το τέλος του οικονομικού έτους στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Βασικές πληροφορίες από τις ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις:

 1. Κρύπτο περιουσιακά στοιχεία: Η Binance France κατέχει περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία κρύπτο για λογαριασμό των χρηστών της που είναι κάτοικοι Γαλλίας.
 2. USDT Holdings: Το ανταλλακτήριο κατέχει 7 εκατομμύρια USDT σε δικό του λογαριασμό.
 3. Ζημίες του 2022: Η Binance France κατέγραψε ζημίες ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ το 2022. Αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι οι λογαριασμοί περιλαμβάνουν έξοδα 14 μηνών αλλά μόνο έξι μήνες εσόδων. Το ανταλλακτήριο άρχισε να εισπράττει έσοδα μόνο αφού έλαβε ρυθμιστική έγκριση από την AMF (Autorité des Marchés Financiers) τον Ιούλιο του 2022. Ωστόσο, οι λειτουργικές δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν από τον Νοέμβριο του 2021 περιλαμβάνονται σε αυτές τις καταστάσεις.
 4. Πηγή εσόδων: Η κύρια πηγή εσόδων της Binance France είναι οι αμοιβές συναλλαγών.
 5. Προβλέψεις κερδών: Το ανταλλακτήριο προβλέπει ότι θα είναι κερδοφόρο στους οικονομικούς λογαριασμούς του 2023, με πλήρη 12μηνο κύκλο εσόδων και εξόδων.


Οι εν λόγω οικονομικές καταστάσεις ελέγχθηκαν από την RSM Paris, μια εξέχουσα ελεγκτική, συμβουλευτική και φορολογική εταιρεία, γνωστή για την ισχυρή φήμη της και την παγκόσμια παρουσία της.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις οικονομικές καταστάσεις της Binance France:

 1. Καταγραφή ζημιών: Η καταγεγραμμένη ζημία οφείλεται σε αναντιστοιχία μεταξύ ενός ολόκληρου έτους εξόδων και μόνο μισού έτους εσόδων. Το ανταλλακτήριο άρχισε να παράγει έσοδα από τον Ιούλιο του 2022, μετά την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών, αλλά είχε λειτουργικά έξοδα από τον Νοέμβριο του 2021.
 2. Περίοδος οικονομικού έτους: Το εν λόγω οικονομικό έτος εκτείνεται από τον Νοέμβριο του 2021, όταν ιδρύθηκε η Binance France, έως τον Δεκέμβριο του 2022. Η επόμενη οικονομική έκθεση για το 2023 θα καλύπτει την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου.
 3. Λειτουργικά έξοδα: Τα λειτουργικά έξοδα ύψους 14 εκατ. ευρώ περιλάμβαναν κυρίως δαπάνες προσωπικού, δαπάνες μάρκετινγκ, επαγγελματικές αμοιβές, διοικητικά έξοδα και φόρους. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στη σημείωση 9 των ελεγμένων οικονομικών καταστάσεων.
 4. Επιλογή ελεγκτή: Η Binance France επέλεξε την RSM ως ανεξάρτητους ελεγκτές της λόγω του κύρους της εταιρείας, της εκτεταμένης παγκόσμιας παρουσίας της και της ομάδας 57.000 επαγγελματιών που δραστηριοποιείται σε 120 χώρες.
 5. Αναγνώριση εισοδήματος: Μετά την παραλαβή του εγγεγραμμένου καθεστώτος, η Binance France έγινε συμβατή με τους γαλλικούς κανονισμούς, επιτρέποντάς της να εξυπηρετεί τους κατοίκους της Γαλλίας και να αναγνωρίζει εισόδημα από τα μέσα του 2022.
 6. Απαίτηση ελέγχου: Οι ελεγκτικές υποχρεώσεις καθορίζονται από τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς. Η απόφαση της Binance France να υποβληθεί σε έλεγχο απορρέει από την απαίτηση για πρόσθετη διαφάνεια γύρω από τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται υπό φύλαξη, δεδομένου ότι οι χρήστες μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι τα περιουσιακά τους στοιχεία διατηρούνται 1:1 μέσω του καινοτόμου συστήματος Proof of Reserves.


Συμπερασματικά, η δημοσίευση των ελεγμένων οικονομικών καταστάσεων της Binance France σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τη διαφάνεια και τη λογοδοσία. Οι γνώσεις που αντλούνται από αυτές τις καταστάσεις παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις λειτουργίες και τις οικονομικές επιδόσεις αυτού του σημαντικού περιφερειακού κόμβου, καθησυχάζοντας τους χρήστες και προωθώντας την εμπιστοσύνη στην κοινότητα της Binance.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: