Η SEC εξετάζει πιθανή έφεση στην αγωγή της Ripple Labs κατά της απόφασης για το XRP

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) ανέφερε ότι ενδέχεται να ασκήσει έφεση σε απάντηση σε πρόσφατη απόφαση που εκδόθηκε κατά τη διάρκεια της υπόθεσης κατά της Ripple Labs. Η απόφαση έκρινε ότι το XRP, το κρυπτονόμισμα που σχετίζεται με την Ripple Labs, δεν πρέπει να ταξινομείται ως κινητή αξία όταν πωλείται σε μικροεπενδυτές.

Η SEC υποστηρίζει ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με “θεμελιώδεις αρχές της νομοθεσίας περί κινητών αξιών”, συμπεριλαμβανομένου του ευρέως χρησιμοποιούμενου Howey test, το οποίο χρησιμοποιείται για να προσδιοριστεί αν υπάρχει επενδυτική σύμβαση.

Τα τελευταία σχόλια της SEC σχετικά με την αγωγή της Ripple Labs έγιναν στο πλαίσιο μιας ξεχωριστής αγωγής κατά της Terraform Labs και του ιδρυτή της, Do Kwon. Η αγωγή αυτή τους κατηγορεί ότι φέρονται να ενορχηστρώνουν μια “απάτη με τίτλους κρύπτο περιουσιακών στοιχείων αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων”.

Στην απάντησή της στην αίτηση απόρριψης που κατέθεσε η Terraform Labs στις 21 Ιουλίου, η SEC επικαλέστηκε την πρόσφατη απόφαση της Ripple Labs. Ο οργανισμός δήλωσε ότι, αν και μέρη της απόφασης Ripple υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς της στην υπόθεση Terraform Labs και αντικρούουν τα επιχειρήματα που προβάλλουν οι εναγόμενοι, υπάρχουν ορισμένες πτυχές που σχετίζονται με “προγραμματικές και άλλες πωλήσεις”, όπου η SEC πιστεύει ότι η Ripple συγκρούεται με τις καθιερωμένες αρχές Howey. Η SEC υποστήριξε ότι αυτά τα τμήματα της απόφασης Ripple αποφασίστηκαν “λανθασμένα” και προτίθεται να συστήσει στην SEC να συνεχίσει την περαιτέρω επανεξέταση για την αντιμετώπιση αυτών των ασυμφωνιών.

Αυτές οι πρόσφατες δηλώσεις της SEC έρχονται λίγο μετά την έκφραση της δυσαρέσκειας του Gary Gensler, του προέδρου της SEC, σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου να χαρακτηρίσει το XRP ως μη αξιόγραφο όταν πωλείται σε μικροεπενδυτές. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 17 Ιουλίου στο Yahoo Finance, ο Gensler αποκάλυψε ότι η SEC εξακολουθεί να εξετάζει τις επιπτώσεις της απόφασης για τους μικροεπενδυτές, υποδεικνύοντας ότι εξετάζει πιθανές ρυθμιστικές ενέργειες ως απάντηση.

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας για την τεχνητή νοημοσύνη στο National Press Club την ίδια ημέρα, ο Gensler ρωτήθηκε αν οι δικαστικές αποφάσεις ανέδειξαν την ανάγκη για επείγουσες και σαφείς ρυθμίσεις στον κλάδο των κρύπτο. Ωστόσο, απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση στην ερώτηση.

Καθώς η κατάσταση εξελίσσεται, οι συμμετέχοντες στην αγορά και η κοινότητα των κρυπτογράφων παρακολουθούν στενά την πιθανή έφεση της SEC στην υπόθεση Ripple Labs, καθώς θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στο ευρύτερο ρυθμιστικό τοπίο των κρύπτο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: