Η ρυθμιστική αρχή της Νιγηρίας διακόπτει τις λειτουργίες της Binance: Έκθεση

Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance. Στις 9 Ιουνίου, η αρχή κεφαλαιαγοράς της Νιγηρίας φέρεται να έκρινε το ανταλλακτήριο παράνομο, λίγες μόλις ημέρες μετά την μήνυση της Binance από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC).

“Η Binance Nigeria Limited διατάσσεται με το παρόν να σταματήσει αμέσως την προσέλκυση νιγηριανών επενδυτών με οποιαδήποτε μορφή”, ανέφερε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Νιγηρίας σε δήλωση που είδε το Bloomberg.

Η ρυθμιστική αρχή σημείωσε επίσης ότι η Binance δεν είναι ούτε εγγεγραμμένη ούτε ρυθμίζεται στη χώρα, καθιστώντας τις δραστηριότητές της παράνομες. “Κάθε μέλος του επενδυτικού κοινού που συναλλάσσεται με την οντότητα το κάνει με δική του ευθύνη”, ανέφερε η Επιτροπή.

Το πλήγμα έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τη μήνυση που κατέθεσαν οι αρχές των ΗΠΑ κατά της Binance. Στις 5 Ιουνίου, η SEC κατέθεσε μήνυση με 13 κατηγορίες κατά της Binance, συμπεριλαμβανομένων κατηγοριών για μη καταχωρημένες προσφορές και πωλήσεις κινητών αξιών, αποτυχία εγγραφής ως exchange ή broker και ανάμειξη κεφαλαίων. Η εταιρεία δήλωσε ότι παρείχε όλες τις πληροφορίες που ζητήθηκαν από τις ρυθμιστικές αρχές και προσβλέπει “στην υπεράσπισή μας στο δικαστήριο”.

Η Binance είναι ένα δημοφιλές ανταλλακτήριο στη Νιγηρία. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα κέντρα κρύπτο της περιοχής και την πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής. Μια μελέτη της Chainalysis δείχνει ότι η περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής κατέχει την πρώτη θέση στην υιοθέτηση κρύπτο παγκοσμίως, με τους χρήστες να λαμβάνουν κρυπτονομίσματα αξίας 566 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ Ιουλίου 2021 και Ιουνίου 2022, δηλαδή 48% αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η απαγόρευση ακολουθεί τις πρόσφατες ρυθμιστικές εξελίξεις στο τοπικό οικοσύστημα κρύπτο. Στις 28 Μαΐου, ο πρώην πρόεδρος Μοχαμαντού Μπουχάρι υπέγραψε τον νόμο περί οικονομικών, με τον οποίο θεσπίζεται φόρος 10% στα κέρδη από ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νιγηρίας, Bola Tinubu, δημοσίευσε πρόσφατα ένα μανιφέστο που προτείνει την αναθεώρηση των κανονισμών της νιγηριανής SEC για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, ώστε να γίνουν πιο φιλικοί προς τις επιχειρήσεις.

Η Κεντρική Τράπεζα της Νιγηρίας δεν αναγνωρίζει τα κρυπτονομίσματα ως νόμιμο χρήμα και στις εμπορικές τράπεζες έχει απαγορευτεί η συμμετοχή σε συναλλαγές με κρυπτονομίσματα στη χώρα από τον Φεβρουάριο του 2021.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: