Το Tron εισάγει το Stablecoin χωρίς Gas-Free για τα δίκτυα Ethereum και Tron

Ο Justin Sun, ο ιδρυτής του Tron, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η ομάδα του εργάζεται πάνω σε μια λύση stablecoin χωρίς Gas-Free με στόχο να καταστήσει τις peer-to-peer μεταφορές εντελώς δωρεάν.

O Sun σχεδιάζει να αναπτύξει αυτή τη λύση stablecoin στo blockchain Tron μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με επακόλουθη ενσωμάτωση στο Ethereum και σε άλλες αλυσίδες συμβατές με το Ethereum Virtual Machine (EVM).

“Σε αυτό το νέο μοντέλο, οι συναλλαγές μπορούν να προχωρήσουν χωρίς την ανάγκη για gas tokens, καθώς οι αμοιβές θα καλύπτονται πλήρως από τα ίδια τα stablecoins”, ανέφερε o Sun σε μια ανάρτηση της 6ης Ιουλίου στο X.

Παρά την ανακοίνωση αυτή, o Sun δεν παρείχε συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τον υποκείμενο μηχανισμό.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτά τα stablecoins χωρίς Gas-Free θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά τις εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες stablecoin:

“Είμαι πεπεισμένος ότι οι υπηρεσίες αυτές θα βοηθήσουν σημαντικά τις μεγάλες επιχειρήσεις στην ανάπτυξη λύσεων stablecoin στo blockchain, προωθώντας έτσι την υιοθέτηση τou blockchain σε πρωτοφανή επίπεδα”.

Το Tron βρίσκεται επί του παρόντος στην πρώτη γραμμή της αγοράς μεταφοράς stablecoins peer-to-peer, επεξεργαζόμενο σταθερά δύο έως τρεις φορές τον όγκο του Ethereum, σύμφωνα με μια ανάρτηση της 27ης Ιουνίου από την εταιρεία ανάλυσης blockchain Artemis.

Τα δεδομένα από το DefiLlama δείχνουν ότι το Tron φιλοξενεί πάνω από 50 δισεκατομμύρια δολάρια USDT της Tether, από τα 112 δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν εκδοθεί σε διάφορα blockchains.

Η νέα λύση του Tron πρόκειται να ανταγωνιστεί το PYUSD της PayPal, το οποίο επιτρέπει δωρεάν διασυνοριακές πληρωμές για επιλεγμένους χρήστες με έδρα τις ΗΠΑ.

Παρομοίως, το USD Coin (USDC) της Circle στο layer-2 Base του Ethereum, με πρόσβαση μέσω του Coinbase Wallet, υποστηρίζει επίσης δωρεάν μεταφορές.

Πρόσφατα, η Circle και το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance διέκοψαν την υποστήριξη του USDC στο Tron, ωθώντας ενδεχομένως το Tron να αναπτύξει τη δική του εναλλακτική λύση.

Επιπλέον, η Tron διερευνά την ανάπτυξη μιας λύσης Bitcoin layer-2 για την υποστήριξη μιας “wrapped” έκδοσης του Tether, επιτρέποντας δυνητικά την είσοδο δισεκατομμυρίων δολαρίων στο οικοσύστημα Bitcoin.

Προς το παρόν, το Tron χρησιμοποιεί τα υπάρχοντα πρωτόκολλα cross-chain για να γεφυρώσει το USDT και άλλα tokens μεταξύ Bitcoin και Tron.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: