Η Γερμανία εξακολουθεί να διατηρεί 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin, αποκαλύπτει η ανάλυση Blockchain

Τα πρόσφατα γεγονότα γύρω από τις πωλήσεις Bitcoin (BTC) της Γερμανίας και τις αποζημιώσεις από το Mt. Gox έχουν αναστατώσει την αγορά κρυπτονομισμάτων, με πιθανές επιπτώσεις που εξακολουθούν να εκτυλίσσονται.

Σύμφωνα με στοιχεία της Arkham Intelligence, η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, κατέχει σήμερα 39.826 BTC, αξίας περίπου 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό το σημαντικό απόθεμα, που αντιπροσωπεύει περίπου το 9% του 24ωρου όγκου συναλλαγών του Bitcoin ύψους 25,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα μπορούσε να εισάγει πρόσθετες πιέσεις πώλησης και αστάθεια στην αγορά.

Νωρίτερα φέτος, η Γερμανική Ομοσπονδιακή Εγκληματολογική Υπηρεσία (BKA) κατέσχεσε 49.857 BTC από τους διαχειριστές του Movie2k.to, ενός ιστότοπου πειρατείας που δραστηριοποιήθηκε για τελευταία φορά το 2013. Από τα μέσα Ιουνίου, η κυβέρνηση έχει πουλήσει πάνω από 10.000 BTC, συμβάλλοντας στην πτώση της αγοραίας τιμής του κρυπτονομίσματος.

Η τιμή spot του Bitcoin σημείωσε απότομη πτώση σχεδόν 20% στα 55.490 δολάρια τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, με μείωση 13% μόνο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Ως απάντηση στις επιπτώσεις στην αγορά, ο ιδρυτής του Tron, Justin Sun, πρότεινε πρόσφατα την αγορά Bitcoin από τη γερμανική κυβέρνηση εκτός αγοράς για να μετριάσει τις αρνητικές επιπτώσεις στην τιμή spot.

Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν τις πωλήσεις BTC της Γερμανίας ως στρατηγικό σφάλμα, το οποίο ενδέχεται να θέσει τη χώρα σε μειονεκτική θέση από γεωπολιτική άποψη. Η έκδοση της 5ης Ιουλίου του ενημερωτικού δελτίου Blockware Intelligence επέκρινε την κίνηση, αναφέροντας: “Ανόητα, η γερμανική κυβέρνηση έχει μεταφέρει BTC αξίας άνω των 390 εκατομμυρίων δολαρίων σε ανταλλακτήρια τις τελευταίες εβδομάδες για να πωληθούν για fiat currency. Από γεωπολιτική άποψη, είναι στρατηγικό ατόπημα για οποιοδήποτε έθνος-κράτος να πουλήσει τα αποθέματα Bitcoin για νόμισμα fiat, δεδομένου ότι μπορεί απλά να εκτυπώσει το τελευταίο από το πουθενά”.

Το ενημερωτικό δελτίο τόνισε περαιτέρω την εγγενή αξία του Bitcoin, σημειώνοντας την περιορισμένη προμήθειά του (21.000.000) και τη σημαντική ενέργεια που απαιτείται για την εξόρυξη. Η αντίθετη ευκολία της δημιουργίας πλαστικού νομίσματος σε σχέση με την απόκτηση του Bitcoin υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία της διακράτησης του κρυπτονομίσματος.

Καθώς η κατάσταση εξελίσσεται, το ενδεχόμενο περαιτέρω διακυμάνσεων της αγοράς παραμένει, καθοδηγούμενο από τον χειρισμό των αποθεμάτων Bitcoin από τη Γερμανία και τις ευρύτερες οικονομικές στρατηγικές της.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: