Το TikTok αναμετράται με το Twitter και το Threads με την εισαγωγή της δυνατότητας Δημοσιεύσεων κειμένου

Το TikTok, ο δημοφιλής γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έκανε πρόσφατα μια σημαντική κίνηση για να αμφισβητήσει το Twitter, το οποίο έχει μετονομαστεί σε X, ως την κορυφαία κοινωνική πλατφόρμα που βασίζεται σε κείμενο.

Σε μια ενδιαφέρουσα ανατροπή, μόλις 20 ημέρες αφότου ξεκίνησε το Threads της Meta ως ανταγωνιστής του X, το TikTok μπήκε στην κούρσα εισάγοντας μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να μοιράζονται περιεχόμενο βασισμένο σε κείμενο. Ο στόχος αυτής της προσθήκης είναι να προσφέρει μια δημιουργική διέξοδο στους χρήστες του TikTok για να αναδείξουν το ταλέντο τους μέσω σχολίων και λεζάντες.

Όταν οι χρήστες δημιουργούν μια νέα ανάρτηση στο TikTok, τους παρουσιάζονται πλέον τρεις επιλογές: φωτογραφία, βίντεο και κείμενο. Σε αντίθεση με τα Threads και το X, οι αναρτήσεις κειμένου του TikTok προσφέρουν περισσότερη προσαρμογή, επιτρέποντας στους χρήστες να συμπεριλάβουν την τοποθεσία και τη μουσική, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών.

Το TikTok έχει κάνει πολλά παραπάνω για να βοηθήσει το περιεχόμενο που βασίζεται σε κείμενο να ξεχωρίσει με πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως αυτοκόλλητα, ετικέτες και hashtags, χρώματα φόντου και τη δυνατότητα αποθήκευσης προσχεδίων.

Ενώ το TikTok προσπαθεί να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές του, το Threads έχει δεχτεί κριτική επειδή φαινομενικά αντιγράφει τη διεπαφή του Twitter, η οποία χρησιμοποιείται για πάνω από μια δεκαετία. Είναι ενδιαφέρον ότι η ομοιότητα μεταξύ του Threads και του X επεκτείνεται πέρα από την οπτική πτυχή.

Το Threads εφάρμοσε πρόσφατα rate limits για την καταπολέμηση της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και των crypto bots.

Ο Adam Mosseri, επικεφαλής του Instagram, εξήγησε: “Οι επιθέσεις spam έχουν αυξηθεί, γι’ αυτό και εφαρμόζουμε αυστηρότερα όρια ρυθμού, τα οποία μπορεί να περιορίσουν ακούσια τους ενεργούς χρήστες (ψευδώς θετικά αποτελέσματα). Εάν διαπιστώσετε ότι επηρεάζεστε από αυτές τις προστασίες, ενημερώστε μας”.

Συμπερασματικά, η κίνηση του TikTok να ενσωματώσει περιεχόμενο που βασίζεται σε κείμενο και οι προσπάθειές του να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές του δείχνουν ένα συναρπαστικό και ανταγωνιστικό τοπίο στην αρένα των κοινωνικών μέσων. Καθώς η μάχη για την επικράτηση συνεχίζεται, μένει να δούμε πώς θα ανταποκριθούν οι χρήστες σε αυτές τις νέες εξελίξεις τόσο στο TikTok όσο και στο Threads.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: