Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας επαναβεβαιώνει τα σχέδια Web3 καθώς η Binance ανακοινώνει την επικείμενη εκτόξευση

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Fumio Kishida επιβεβαίωσε τη δέσμευση της χώρας να προωθήσει τη βιομηχανία Web3, τονίζοντας τις δυνατότητές της να μεταμορφώσει το διαδίκτυο και να προκαλέσει κοινωνικές αλλαγές.

Ο Kishida έκανε τα σχόλια αυτά σε μια κεντρική ομιλία κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου WebX στο Τόκιο της Ιαπωνίας, στις 25 Ιουλίου 2023, όπως ανέφερε αρχικά το τοπικό μέσο ενημέρωσης CoinPost. Την ίδια ημέρα, στις 25 Ιουλίου 2023, ο διευθύνων σύμβουλος της Binance Changpeng Zhao ανακοίνωσε ότι το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων θα ξεκινήσει τις υπηρεσίες του σε μια νέα ιαπωνική πλατφόρμα τον Αύγουστο του 2023.

Ο Kishida υπογράμμισε τη δυνατότητα του Web3 να προωθήσει την καινοτομία σε όλους τους κλάδους και τόνισε το ρόλο της εκδήλωσης στο να φέρει τους φορείς του κλάδου στην Ιαπωνία για να προωθήσει τη συνεργασία:

“Ελπίζω ότι η βιομηχανία Web3 θα ανακτήσει την προσοχή και τη ζωτικότητά της και ότι θα γεννηθούν διάφορα νέα έργα”. Ο διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος EOS, Yves La Rose, παρακολουθούσε από το πλήθος την ομιλία του Kishida. Έγραψε στο Twitter ότι τα λόγια του πρωθυπουργού σηματοδοτούν μια φιλόξενη στάση απέναντι στο Web3 που καλλιεργείται στην Ασία:

Στη συνέχεια, ο κ. Kishida περιέγραψε τον τομέα Web3 ως “τη νέα μορφή καπιταλισμού” και χαιρέτισε τη δυνατότητα του κινήματος να προωθήσει την ανάπτυξη μέσω της “επίλυσης κοινωνικών ζητημάτων”.

Στην εναρκτήρια ομιλία του Koichi Hagiuda, προέδρου του Συμβουλίου Πολιτικής Έρευνας του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ιαπωνίας, σημειώθηκαν οι προσπάθειες της Ιαπωνίας για τη δημιουργία ενός αυστηρού ρυθμιστικού πλαισίου με στόχο την προστασία των επενδυτών που αποτελούν τη βάση για περαιτέρω προωθητικές πολιτικές στον τομέα Web3.

Ο Hagiuda υπογράμμισε επίσης έργα όπως το “Start Next Innovator” ως βασικά για την προώθηση της ανάπτυξης των ιαπωνικών επιχειρήσεων Web3. Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας στέλνει 1.000 επιχειρηματίες και φοιτητές στη Silicon Valley κατά τη διάρκεια μιας πενταετούς εκστρατείας για την προώθηση των νεοσύστατων επιχειρήσεων Web3.

Η Binance ξεκινά τη ζωή της στην Ιαπωνία

Η Binance επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους Ιάπωνες χρήστες κρυπτονομισμάτων από τον Αύγουστο του 2023 και μετά. Η εταιρεία εξαγόρασε την τοπική πλατφόρμα ανταλλαγής Sakura Exchange Bitcoin (SEBC) τον Νοέμβριο του 2022.

Όπως περιέγραψε το ανταλλακτήριο στην ανακοίνωση της συμφωνίας, η εξαγορά του 100% του εγγεγραμμένου στην Ιαπωνία παρόχου υπηρεσιών ανταλλαγής κρ;yπτο άνοιξε το δρόμο για την επανείσοδο της Binance στη χώρα.

Τον Ιούνιο του 2023 σημειώθηκε ένας καταιγισμός πρωτοσέλιδων που αφορούσαν την Ιαπωνία και τον τομέα Web3. Η εθνική φορολογική υπηρεσία αναθεώρησε τη νομοθεσία που απαλλάσσει τους εκδότες κουπονιών στη χώρα από την καταβολή εταιρικών φόρων για τα μη πραγματοποιηθέντα κέρδη κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: