Ο δείκτης μεταβλητότητας Bitcoin της Deribit φτάνει σε χαμηλά όλων των εποχών, σηματοδοτώντας την πιθανή περίοδο πλάγιας κίνησης

Η Deribit, ένα εξέχον ανταλλακτήριο κρύπτο επιλογών, εμφανίζει σήμερα ιστορικά χαμηλά επίπεδα μεταβλητότητας του Bitcoin (BTC) στον δείκτη μεταβλητότητας μελλοντικής προοπτικής, υποδεικνύοντας μια πιθανή περίοδο σταθερότητας των τιμών του κρυπτονομίσματος στο εγγύς μέλλον.

Στις 24 Ιουλίου, η πλατφόρμα ανάλυσης παραγώγων κρύπτο, Greeks Live, ανέφερε ότι τόσο ο δείκτης μεταβλητότητας Bitcoin όσο και ο δείκτης μεταβλητότητας Ether στο Deribit έχουν φτάσει σε πολυετές χαμηλό 37%. Επιπλέον, το επίπεδο τεκμαρτής μεταβλητότητας, σύμφωνα με τον αλγόριθμο DVOL, έχει βυθιστεί στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Ο δείκτης Deribit Implied Volatility Index, γνωστός ως DVOL, μετρά την αναμενόμενη μεταβλητότητα για ένα περιουσιακό στοιχείο κρύπτο κατά τις επόμενες 30 ημέρες αναλύοντας τη δραστηριότητα δικαιωμάτων προαίρεσης. Ουσιαστικά, προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τις προσδοκίες των επενδυτών για αναταράξεις στις τιμές.

Η Greeks Live απέδωσε τα επίμονα χαμηλά επίπεδα τεκμαρτής μεταβλητότητας (IV) για το Bitcoin στη συνεχιζόμενη χαμηλή ρευστότητα στην αγορά. Αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των derivatives traders δείχνει ότι δεν προβλέπουν σημαντικές κινήσεις των τιμών βραχυπρόθεσμα, γεγονός που υποδηλώνει ότι η επικρατούσα χαμηλή μεταβλητότητα είναι πιθανό να διατηρηθεί.

Αρκετοί άλλοι αναλυτές που χρησιμοποιούν διαφορετικές μετρήσεις έχουν επιβεβαιώσει αυτό το συναίσθημα. Ο αναλυτής κρύπτο Josh Olszewicz σημείωσε ότι οι εβδομαδιαίες ζώνες Bollinger του Bitcoin έχουν συρρικνωθεί σε επίπεδα ρεκόρ στις 24 Ιουλίου. Οι ζώνες Bollinger, ένα στατιστικό διάγραμμα που απεικονίζει τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων και τη μεταβλητότητα με την πάροδο του χρόνου, παρουσιάζουν επί του παρόντος το στενότερο εύρος που έχει παρατηρηθεί ποτέ στο εβδομαδιαίο χρονοδιάγραμμα.

Τους τελευταίους μήνες, οι αγορές κρυπτονομισμάτων κυμαίνονται σε ένα εύρος τιμών, με τη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς να κυμαίνεται γύρω στα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Εκτός από μια σύντομη κορυφή στα μέσα Απριλίου και μια σύντομη κοιλάδα στα μέσα Ιουνίου, υπήρξε ελάχιστη απόκλιση από αυτό το επίπεδο.

Η μείωση της συνολικής μεταβλητότητας στο χώρο των κρυπτονομισμάτων είναι μια αδιαμφισβήτητη τάση, ωθώντας την τεκμαρτή μεταβλητότητα για τα κρυπτονομίσματα σε νέα χαμηλά επίπεδα. Καθώς οι συνθήκες της αγοράς εξακολουθούν να αντανακλούν υποτονικές διακυμάνσεις των τιμών, οι traders και οι επενδυτές μπορούν να αναμένουν τη συνέχιση της πλάγιας δράσης βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο, δεδομένης της απρόβλεπτης φύσης της αγοράς κρύπτο, τυχόν ξαφνικές εξελίξεις θα μπορούσαν ακόμη να οδηγήσουν σε απροσδόκητες αλλαγές στο κλίμα και στην πορεία των τιμών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: