Το Threads υιοθετεί τις τακτικές του Twitter: Εισάγει τα “Rate Limits” για την αντιμετώπιση της απειλής των bot

Το Threads, η εναλλακτική λύση του Twitter με επικεφαλής τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, λαμβάνει μέτρα για την καταπολέμηση των επιθέσεων spam και την άνοδο των bots. Ο Adam Mosseri, επικεφαλής του Instagram, έκανε την ανακοίνωση στις 17 Ιουλίου μέσω μιας ανάρτησης στην εφαρμογή Threads.

Ο κ. Mosseri αναγνώρισε την αυξανόμενη συχνότητα των επιθέσεων spam και δήλωσε ότι αυστηρότεροι περιορισμοί, όπως όρια ρυθμού, θα επηρέαζαν ακούσια τους ενεργούς χρήστες. Ενθάρρυνε τους χρήστες που παγιδεύονται σε αυτά τα προστατευτικά μέτρα να αναφέρουν τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι χρήστες ανέφεραν ότι ξοδεύουν σημαντικά ποσά χρόνου για να μπλοκάρουν bots που προωθούν ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών και κρυπτονομισμάτων. Ο Elon Musk, διευθύνων σύμβουλος του Twitter, δεν μπόρεσε να αντισταθεί σε ένα παιχνιδιάρικο χτύπημα της κατάστασης, απαντώντας με “lmaooo copy ” σε ένα screenshot της ανακοίνωσης του Mosseri που μοιράστηκε στο Twitter.

Είναι ενδιαφέρον ότι το ίδιο το Twitter εφάρμοσε όρια ποσοστών την 1η Ιουλίου, αν και για διαφορετικό λόγο. Το Twitter είχε ως στόχο να αντιμετωπίσει την υπερβολική απόσπαση δεδομένων από εξωτερικούς οργανισμούς. Οι επαληθευμένοι χρήστες περιορίζονται επί του παρόντος στην προβολή 15.000 δημοσιεύσεων ανά ημέρα, ενώ οι μη επαληθευμένοι και οι νέοι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί έχουν ανώτατα όρια 1.500 και 1.000 δημοσιεύσεων ανά ημέρα, αντίστοιχα.

Παρά την αρχική επιτυχία του Threads, με πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε πέντε ημέρες από την έναρξή του, αντιμετώπισε προκλήσεις στη διατήρηση της δέσμευσης των χρηστών. Η Olivia Moore, εταίρος στην εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων κρύπτο a16z, ανακάλυψε ότι μία εβδομάδα μετά την έναρξή του, οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες στο Threads μειώθηκαν κατά 40% και ο μέσος ημερήσιος χρόνος ανά χρήστη μειώθηκε σημαντικά.

Η Moore υποδεικνύει ότι η εισαγωγή χρηστών απευθείας από το Instagram μπορεί να μην λειτουργεί αποτελεσματικά για μια εφαρμογή όπως το Threads, η οποία στοχεύει να μιμηθεί την εμπειρία του Twitter. Η σύνδεση των λογαριασμών των χρηστών με την πραγματική τους ταυτότητα στο Instagram αποθαρρύνει τους ανώνυμους λογαριασμούς και τις σελίδες θαυμαστών που είναι συνώνυμες με την κοινωνική αλληλεπίδραση του Twitter.

https://twitter.com/omooretweets/status/1680752472045023232

Σύμφωνα με τον Moore, το Twitter έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό κοινωνικό γράφημα και γράφημα ενδιαφερόντων την τελευταία δεκαετία, καθιστώντας δύσκολη την αντιγραφή των δικτύων και των ταυτοτήτων των χρηστών του, ακόμη και με ένα προϊόν αντιγραφής.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: