Επίτροπος CFTC: Η νομική νίκη της Ripple σηματοδοτεί την αρχή της κανονιστικής σαφήνειας στις ΗΠΑ

Η Caroline Pham, μία από τους επιτρόπους της Επιτροπής Εμπορευμάτων και Χρηματιστηριακών Συμβολαίων (CFTC), εξέφρασε την πεποίθησή της ότι η πρόσφατη μερική νίκη της Ripple στο δικαστήριο θέτει τις βάσεις για ρυθμιστική σαφήνεια στον χώρο των κρύπτο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του Bloomberg, η Pham δήλωσε ότι σημαντικές δικαστικές αποφάσεις σχετικά με την ταξινόμηση των περιουσιακών στοιχείων κρύπτο έχουν ανοίξει το δρόμο για τη ρυθμιστική ασφάλεια.

Ο Pham είχε προβλέψει προηγουμένως ότι η ρυθμιστική σαφήνεια θα προκύψει μέσω δικαστικών αποφάσεων, ιδίως όσον αφορά τον ορισμό των κινητών αξιών. Παρατήρησε: “Το έχουμε δει αυτό με ορισμένες πολύ σημαντικές δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί”.

Κοιτάζοντας μπροστά, η Pham εξέφρασε την πρόθεσή της να συμμετάσχει σε ρυθμιστικές ομάδες εργασίας και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ διαφόρων ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για τη ρύθμιση των κρύπτο.

Οι παρατηρήσεις της Pham ακολούθησαν την πρόσφατη σημαντική μερική νίκη της εταιρείας fintech Ripple με έδρα το Σαν Φρανσίσκο σε μια συνεχιζόμενη νομική μάχη με την SEC. Η δικαστική απόφαση της δικαστού Analisa Torres ανέφερε ότι το XRP δεν αποτελεί αξιόγραφο όταν πωλείται σε μικροεπενδυτές σε ανταλλακτήρια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Ενώ ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση, παραμένει προσηλωμένος στις δράσεις επιβολής της νομοθεσίας στον χώρο των κρύπτο. Ο Gensler έχει προηγουμένως προτείνει ότι, εκτός από το Bitcoin, τα περισσότερα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία είναι τίτλοι, αν και η SEC δεν έχει προβεί σε οριστική δήλωση για το θέμα αυτό.

Η επίτροπος Pham τόνισε επίσης τις δυνατότητες του tokenization των πραγματικών περιουσιακών στοιχείων (RWA), υπογραμμίζοντας τις ευκαιρίες για τον εκσυγχρονισμό των χρηματοπιστωτικών αγορών με τη χρήση tokenizing των αμοιβαίων κεφαλαίων της χρηματαγοράς στο blockchain. Καθώς οι παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές εταιρείες εμπλέκονται όλο και περισσότερο με πρωτόκολλα περιουσιακών στοιχείων του πραγματικού κόσμου, αρκετά RWAs έχουν ξεπεράσει τα περιουσιακά στοιχεία αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) τον τελευταίο καιρό.

Με την έκβαση της υπόθεσης Ripple και τις συνεχιζόμενες συζητήσεις μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών, η βιομηχανία κρύπτο των ΗΠΑ μπορεί να γίνει μάρτυρας μιας σταδιακής εξέλιξης προς τη ρυθμιστική σαφήνεια, επιτρέποντας την περαιτέρω καινοτομία και ανάπτυξη στην αγορά.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: