Ο διευθύνων σύμβουλος της Thodex αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης στην Τουρκία για μη συμμόρφωση με φορολογικά έγγραφα

Ο ιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Thodex, Faruk Fatih Özer, καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά μηνών και 15 ημερών στην Τουρκία, επειδή δεν υπέβαλε τα φορολογικά έγγραφα που του ζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης του. Η Thodex, που κάποτε ήταν ένα εξέχον ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στην Τουρκία, έκλεισε απότομα, με αποτέλεσμα ο Özer να διαφύγει στην Αλβανία. Μετά από κόκκινη ειδοποίηση της Ιντερπόλ, οδηγήθηκε πίσω στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει κατηγορίες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανήκαν σε επενδυτές.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, ο Özer υποστήριξε την αθωότητά του, αλλά δεν παρέδωσε τα έγγραφα που ζητήθηκαν στο Συμβούλιο Φορολογικής Επιθεώρησης. Ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν ο επίσημος εκπρόσωπος της Thodex κατά την εν λόγω περίοδο, γεγονός που εμπόδισε τη δυνατότητά του να προσκομίσει τα ζητούμενα βιβλία. Ο Özer ισχυρίστηκε επίσης ότι είχε διοριστεί ένας διαχειριστής για να διαχειρίζεται την επιχείρηση για λογαριασμό του κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου.

Αρχικά, ο εισαγγελέας ζήτησε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για “λαθρεμπορία” βάσει του νόμου περί φορολογικής διαδικασίας. Το δικαστήριο καταδίκασε αρχικά τον Özer σε ένα έτος και έξι μήνες, αλλά αυτό μειώθηκε αργότερα σε επτά μήνες και 15 ημέρες. Οι παράγοντες που συνέβαλαν στη μείωση της ποινής περιλάμβαναν τις κοινωνικές σχέσεις του Özer, τη συνολική του συμπεριφορά και τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της δίκης.

Εκτός από τις κατηγορίες που σχετίζονται με τη φορολογία, ο Özer αντιμετωπίζει επίσης ισχυρισμούς για εξαπάτηση επενδυτών της Thodex, ενώ εκκρεμεί ξεχωριστή ακροαματική διαδικασία σχετικά με τους ισχυρισμούς αυτούς. Συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι έχει ενοχοποιηθεί από άλλα εμπλεκόμενα μέρη.

Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, μια μελέτη της σουηδικής εταιρείας φορολογίας κρύπτο Divly αποκάλυψε ότι εκτιμάται ότι το 99,5% των επενδυτών κρύπτο δεν πλήρωσε φόρους το 2022. Η έκθεση έδειξε ότι μόνο ένα μικρό μέρος των επενδυτών κρύπτο σε χώρες όπως η Φινλανδία (4,09%) και η Αυστραλία (3,65%) συμμορφώθηκε με τις φορολογικές υποχρεώσεις. Ωστόσο, η ακρίβεια των εκτιμήσεων που βασίζονται σε δεδομένα όγκου αναζήτησης είναι αμφισβητήσιμη, καθώς δεν αναζητούν απαραίτητα όλα τα άτομα που πληρώνουν φόρους πληροφορίες σχετικά με τη φορολογία κρύπτο στο διαδίκτυο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: