Το Τέξας ψηφίζει για να προσθέσει κρύπτο στο Bill of Rights της πολιτείας

Οι νομοθέτες της πολιτείας των Ηνωμένων Πολιτειών στο Τέξας ψήφισαν να τροποποιήσουν το Bill of Rights της πολιτείας και να προσθέσουν μια διάταξη που αναγνωρίζει το δικαίωμα των ατόμων να κατέχουν, να διατηρούν και να χρησιμοποιούν ψηφιακά νομίσματα. Η απόφαση ελήφθη την Τετάρτη 10 Μαΐου.

Το νομοσχέδιο HJR 146, το οποίο εισήχθη από τον πολιτειακό αντιπρόσωπο Giovani Capriglione, δηλώνει ότι τα άτομα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν ένα μέσο ανταλλαγής που έχει συμφωνηθεί αμοιβαία, το οποίο περιλαμβάνει ψηφιακά νομίσματα, μετρητά, κέρματα, ράβδοι ή χρεόγραφα, για εμπορία και σύναψη αγαθών και υπηρεσιών , και ότι αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να παραβιαστεί.

Το έγγραφο έλαβε 139 ψήφους υπέρ, με μόλις δύο κατά, και περιλαμβάνει τη δήλωση ότι “καμία κυβέρνηση δεν θα απαγορεύει ή θα εμποδίζει την ιδιοκτησία ή την κατοχή οποιασδήποτε μορφής ή ποσότητας χρήματος ή άλλου νομίσματος”.

Η Διακήρυξη Δικαιωμάτων του Τέξας διασφαλίζει βασικές ελευθερίες όπως η ελευθερία του λόγου, της θρησκείας και του Τύπου, παρόμοια με τη Διακήρυξη Δικαιωμάτων των ΗΠΑ. Ωστόσο, περιλαμβάνει επίσης ειδικές ρήτρες που αφορούν το Τέξας, όπως το δικαίωμα σε άμεση δίκη και το δικαίωμα κατοχής και οπλοφορίας για αυτοάμυνα.

Σε περίπτωση που περάσει και γίνει νόμος, η πρόσφατη τροπολογία θα παραχωρήσει επιπλέον στους Τεξανούς το προνόμιο να χρησιμοποιούν ψηφιακά νομίσματα, όπως το Bitcoin. Ο Τομ Γκλας, ο οποίος ίδρυσε την ομάδα για την επιβολή του Συντάγματος στο Τέξας, παρατήρησε την Πέμπτη 11 Μαΐου ότι υπάρχει μια ακόμη ψηφοφορία στη Βουλή για το HJR 146 και στη συνέχεια πηγαίνει στη Γερουσία και στην ψηφοφορία του λαού.

Στην επεξήγηση του νομοσχεδίου, ο Glass δήλωσε ότι στοχεύει να αξιοποιήσει τη συμπερίληψη του δικαιώματος κατοχής, κατοχής και χρήσης ψηφιακών νομισμάτων στο νομοσχέδιο του Τέξας για να προβάλει ένα νομικό επιχείρημα στο ομοσπονδιακό δικαστικό σώμα. Το επιχείρημα αυτό θα επικαλεστεί την ένατη τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία αναγνωρίζει την ύπαρξη φυσικών δικαιωμάτων πέραν εκείνων που αναφέρονται ρητά στις οκτώ πρώτες τροπολογίες.

Σύμφωνα με την ομάδα “Texas Constitutional Enforcement”, η συμπερίληψη των ψηφιακών νομισμάτων στο νομοσχέδιο του Τέξας για τα δικαιώματα είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση του οικονομικού απορρήτου των Τεξανών. Δήλωσαν ότι η χρήση εναλλακτικών νομισμάτων είναι απαραίτητη για την προστασία του πλούτου που οι Τεξανοί εργάστηκαν σκληρά για να συσσωρεύσουν από τη διάβρωση από ένα ασταθές δολάριο ΗΠΑ. Η ομάδα τόνισε επίσης ότι οι Τεξανοί δεν πρέπει να αναγκαστούν να βασίζονται αποκλειστικά στις υπηρεσίες των παγκόσμιων οικονομικών ελίτ, καθώς αυτό θα έθετε όλα τα οικονομικά τους περιουσιακά στοιχεία σε κίνδυνο υποτίμησης και δήμευσης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: