Το FedNow της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα ενσωματωθεί με το Metal Blockchain

Η επικείμενη υπηρεσία άμεσων πληρωμών FedNow της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα ενσωματωθεί στο Metal Blockchain, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας Metal Blockchain στις 11 Μαΐου. Η ανακοίνωση ανέφερε ότι η ενσωμάτωση θα επιτρέψει στους χρήστες της Metal να μετατρέψουν άμεσα κεφάλαια σε stablecoin και πάλι πίσω χρησιμοποιώντας τη λειτουργία “αποστολής/λήψης” του FedNow.

Το FedNow είναι ένα σύστημα άμεσων πληρωμών που αναπτύχθηκε από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών. Επιτρέπει την πραγματοποίηση πληρωμών μεταξύ των τραπεζών σχεδόν αμέσως και όλο το εικοσιτετράωρο. Επί του παρόντος, οι κάτοικοι των ΗΠΑ μπορούν να πραγματοποιούν άμεσες πληρωμές στο εσωτερικό μόνο μέσω εφαρμογών τρίτων, όπως το PayPal και το Venmo, ή μέσω crypto wallets. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι η νέα υπηρεσία θα ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Το Metal Blockchain είναι ένα δίκτυο κρύπτο που αναπτύχθηκε από την Metallicus, βασισμένο σε μια διακλάδωση του κώδικα του Avalanche. Δημιουργήθηκε για να προσφέρει επιλογές φιλικές προς τη συμμόρφωση για τους προγραμματιστές αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi). Στην ανακοίνωση της 11ης Μαΐου, οι προγραμματιστές της Metal υποστήριξαν ότι το δίκτυο είναι “χτισμένο στα θεμέλια της συμμόρφωσης με τον νόμο BSA [Bank Secrecy Act]”, υπονοώντας ότι διαθέτει ενσωματωμένες λειτουργίες επαλήθευσης ταυτότητας και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τα έγγραφά του, το δίκτυο διαθέτει ένα υποδίκτυο με την ονομασία “X-Chain” που επιτρέπει στους προγραμματιστές να θεσπίζουν κανόνες για τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων. Για παράδειγμα, ένα token μπορεί να εκδοθεί με τον κανόνα ότι “μπορεί να σταλεί μόνο σε πολίτες των ΗΠΑ” ή ότι “δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μέχρι αύριο”.

Η Cointelegraph δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ποια κριτήρια θα χρησιμοποιήσει η FedNow για την ενσωμάτωση με το σύστημα πληρωμών. Ωστόσο, τα περισσότερα δίκτυα blockchain χρησιμοποιούν ψευδώνυμες διευθύνσεις ως ταυτότητες χρηστών, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι δεν συμμορφώνονται με τον νόμο περί τραπεζικού απορρήτου. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί η Metal είναι ένα από τα πρώτα δίκτυα blockchain που αναφέρονται ως πάροχος υπηρεσιών FedNow.

Σε μια συζήτηση, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Metallicus Marshall Hayner δήλωσε ότι η ενσωμάτωση της Metal με το FedNow θα μπορούσε να επιτρέψει τον σχηματισμό διασυνδεδεμένων “τραπεζικών αλυσίδων”, δημιουργώντας ένα ευρύτερο οικοσύστημα blockchain που είναι ασφαλές και δεν βασίζεται σε χρησμούς. Αυτό θα επιτρέψει στις τράπεζες να επικοινωνούν μεταξύ τους για να επεξεργάζονται πληρωμές και να διεκπεραιώνουν διακανονισμούς, παραμένοντας παράλληλα συνδεδεμένες με το σύστημα FedNow.

Δήλωσε ότι η ενσωμάτωση θα επιτρέψει επίσης στις τράπεζες να προετοιμαστούν για ένα ενδεχόμενο ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (CBDC), καθώς και για “σταθερά νομίσματα που εκδίδονται από τράπεζες και μπορούν να αλληλεπιδρούν εντός ενός καλαθιού stablecoins”.

Το FedNow έχει επικριθεί από ορισμένους Αμερικανούς πολιτικούς, μεταξύ των οποίων ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis και ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Robert Kennedy, Jr., οι οποίοι ισχυρίζονται ότι αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς ένα CBDC με βάση το blockchain, το οποίο, όπως λένε, θα παραβιάζει την ιδιωτική ζωή. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει αρνηθεί ότι το FedNow σχετίζεται με ένα CBDC.

Όταν ρωτήθηκε η γνώμη του για τη διαμάχη, ο Hayner απέρριψε αυτές τις επικρίσεις για τα CBDC.

“Πιστεύω ότι αυτή η διαμάχη είναι αβάσιμη, […] καθώς η ίδια αυστηρότητα που εφαρμόζεται στο τραπεζικό σύστημα θα εφαρμοστεί και στο CBDC”, δήλωσε.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Ετικέτες:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: