Το Tether έχει αποθέματα Bitcoin ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η τελευταία έκθεση πιστοποίησης της BDO Italia για το Tether αποκάλυψε ότι το Bitcoin αποτελούσε περίπου 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια των αποθεματικών του εκδότη σταθερών νομισμάτων, ή περίπου το 2% του συνόλου, στο τέλος του πρώτου τριμήνου. Η λογιστική εταιρεία δεν απαρίθμησε το Bitcoin ως στοιχείο σε προηγούμενες εκθέσεις.

Τα πολύτιμα μέταλλα έλαβαν επίσης το δικό τους στοιχείο στην έκθεση, αποκαλύπτοντας ότι η Tether κατέχει περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή περίπου το 4% των συνολικών αποθεμάτων.

Σε μια συνοδευτική ανακοίνωση, η Tether δήλωσε ότι συμπεριέλαβε πληροφορίες σχετικά με τις συμμετοχές της σε Bitcoin και πολύτιμα μέταλλα για να παρέχει αυξημένη διαφάνεια στους κατόχους του σταθερού νομίσματος USDT:

“Η CRR [Consolidated Reserves Report] παρέχει για πρώτη φορά πρόσθετες κατηγορίες με στόχο την αύξηση της διαφάνειας στην αναφορά των αποθεμάτων του Tether. Ο φυσικός χρυσός, τα Overnight Repo, τα εταιρικά ομόλογα και η ιδιοκτησία Bitcoin έχουν αναφερθεί ξεχωριστά”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι το Tether πραγματοποίησε κέρδη ύψους 1,48 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου και αύξησε την κυκλοφορία του token της κατά 20%. Εξαιτίας αυτής της αυξημένης κυκλοφορίας, τα συνολικά αποθέματα του Tether έφτασαν στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών, σε περίπου 81,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η νεότερη ανάπτυξη του Tether μπορεί να προκλήθηκε εν μέρει από την πτώση του μεγαλύτερου ανταγωνιστή της, του USD Coin της Circle
USDC. Το USDC υποχώρησε για λίγο στη δευτερογενή αγορά τον Μάρτιο λόγω ανησυχιών σχετικά με την έκθεσή της στην αποτυχημένη Silicon Valley Bank. Το νόμισμα ανέκτησε γρήγορα το στίγμα του, αλλά η κεφαλαιοποίησή του έχει μειωθεί έκτοτε. Ο διευθύνων σύμβουλος της Circle, Jeremy Allaire, επικαλέστηκε μια υποτιθέμενη ρυθμιστική καταστολή των Ηνωμένων Πολιτειών στα κρύπτο ως έναν άλλο παράγοντα για την πρόσφατη πτώση του.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: