Το Telegram εισάγει το “Stars” ως νέο νόμισμα εντός της εφαρμογής για ψηφιακές συναλλαγές

Το Telegram παρουσίασε ένα νέο νόμισμα εντός της εφαρμογής με την ονομασία “Telegram Stars”, σχεδιασμένο για την αγορά ψηφιακών αντικειμένων και υπηρεσιών απευθείας μέσα από την εφαρμογή.

Ο Pavel Durov, διευθύνων σύμβουλος της Telegram, ανακοίνωσε στις 6 Ιουνίου ότι “το Telegram Stars θα επιτρέψει στις μίνι εφαρμογές να επεξεργάζονται πληρωμές για ψηφιακές υπηρεσίες πιο αποτελεσματικά μέσω αγορών εντός της εφαρμογής τόσο στις πλατφόρμες Android όσο και στις πλατφόρμες iOS”.

Οι προγραμματιστές έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν τα Stars που κερδίζουν σε Toncoin (TON), το εγγενές κρυπτονόμισμα του “The Open Network” του Telegram. Η μετατροπή αυτή διευκολύνεται μέσω του Fragment, που χρησιμοποιείται κυρίως για την αγορά και πώληση usernames του Telegram.

“Επιπλέον, τα Stars μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της ορατότητας των εφαρμογών των προγραμματιστών εντός του Telegram”, σημείωσε ο Durov.

Ο Durov υπογράμμισε ότι το Telegram θα υποστηρίξει τους προγραμματιστές επιδοτώντας το διαφημιστικό κόστος που προκύπτει όταν χρησιμοποιούν τα Stars για την αγορά διαφημίσεων, μετριάζοντας το τέλος 30% που συνήθως επιβάλλουν η Apple και η Google στις ψηφιακές πωλήσεις.

Ο Durov περιέγραψε τα οικονομικά οφέλη για τους προγραμματιστές στο Telegram: “Με την επανεπένδυση των Stars στην προώθηση εφαρμογών, οι προγραμματιστές θα μπορούσαν να μειώσουν αποτελεσματικά την προμήθεια σχεδόν στο μηδέν, καθιστώντας οικονομικά πιο ελκυστική την ανάπτυξη για το Telegram σε σύγκριση με τις συμβατικές πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας”.

Η Telegram σχεδιάζει επίσης μελλοντικές βελτιώσεις για τα Stars, προσθέτοντας χαρακτηριστικά όπως δώρα για τους δημιουργούς περιεχομένου, όπως αποκαλύφθηκε στην ίδια ανακοίνωση.

Η προηγούμενη εισαγωγή από την πλατφόρμα του Notcoin (NOT), ενός “tap-to-earn” token, αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη, προσελκύοντας 35 εκατομμύρια χρήστες στους πρώτους πέντε μήνες της. Η εφαρμογή αυτή περιλαμβάνει την απόκτηση τοκεν NOT μέσω κοινωνικών προκλήσεων.

Από τα 900 εκατομμύρια χρήστες της Telegram, πάνω από 400 εκατομμύρια ασχολούνται με τα bots και τις μίνι εφαρμογές της μηνιαίως.

Σε μια στρατηγική κίνηση για την ενίσχυση της χρήσης κρυπτονομισμάτων, η Telegram ξεκίνησε επίσης τον Απρίλιο το Tether USDT στo blockchain TON, σε συνεργασία με τον εκδότη του stablecoin. Αυτό αποσκοπούσε στην απλοποίηση της διαδικασίας απόκτησης κρυπτονομισμάτων για τους χρήστες, όπως σημείωσε ο Justin Hyun, διευθυντής επενδύσεων του Ιδρύματος TON, σε συνέντευξή του.

Περίπου 36 ώρες πριν από αυτή την κυκλοφορία, το TON έφτασε σε υψηλό ρεκόρ των 7,65 δολαρίων, αλλά υποχώρησε ελαφρώς στα 7,50 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinGecko. Παρά τη βουτιά, η κεφαλαιοποίηση του κρυπτονομίσματος παραμένει ισχυρή στα 18,2 δισεκατομμύρια δολάρια, λίγο πιο κάτω από το μέγιστο των 25,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που καταγράφηκε στις 12 Απριλίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: