Η τιμή του Bitcoin υποχωρεί 1,8% εν μέσω ασταθών μεγεθών για την απασχόληση στις ΗΠΑ

Καθώς η Wall Street ξεκίνησε τις συναλλαγές στις 7 Ιουνίου, το Bitcoin παρουσίασε ξαφνικές διακυμάνσεις στις τιμές του λόγω των απροσδόκητα ισχυρών στοιχείων για τις μισθοδοσίες στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το TradingView, η τιμή του Bitcoin έπεσε στιγμιαία κατά 1.300 δολάρια μέσα σε μόλις μία ώρα προτού αρχίσει να ανακάμπτει. Αυτή η απότομη πτώση ήταν μια αντίδραση στα τελευταία στοιχεία για τις μη αγροτικές μισθοδοσίες των ΗΠΑ, τα οποία ξεπέρασαν σημαντικά τις προσδοκίες, υποδεικνύοντας ότι η αγορά εργασίας μπορεί να είναι πιο ανθεκτική στις αυστηρές νομισματικές πολιτικές από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως.

Αυτά τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση μείωσαν κατά συνέπεια την πιθανότητα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να μειώσει σύντομα τα επιτόκια, κάτι που συχνά θεωρείται ζωτικής σημασίας για την έγχυση ρευστότητας σε πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων.

Ο οικονομολόγος Mohamed El-Erian, μιλώντας στο Bloomberg, ανέφερε: “Κλείνει την πόρτα σε μια μείωση των επιτοκίων τον Ιούλιο”. Το συναίσθημα αυτό αντανακλάται στην αντίδραση της αγοράς, καθώς το επίκεντρο μετατοπίζεται στην επικείμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) στις 12 Ιουνίου, με μειωμένες προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων στις επόμενες συνεδριάσεις.

Οι τρέχουσες προβλέψεις από το εργαλείο FedWatch Tool της CME Group δείχνουν ελάχιστες πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων στο εγγύς μέλλον, με τις πιθανότητες να διαμορφώνονται μόλις στο 0,6% για τον Ιούνιο, στο 8,8% για τον Ιούλιο και στο 50,8% για τον Σεπτέμβριο.

Οι αναλυτές της αγοράς επεσήμαναν επίσης μια ενδιαφέρουσα ασυμφωνία μεταξύ των ισχυρών στοιχείων μισθοδοσίας και μιας μικρής αύξησης του ποσοστού ανεργίας στο 4%, το οποίο ήταν κατά 0,1% υψηλότερο από το αναμενόμενο. Ο Holger Zschaepitz, οικονομικός σχολιαστής, εξέφρασε τις απόψεις του για το Χ, δηλώνοντας: “Η αγορά εργασίας των ΗΠΑ μοιάζει εντελώς σχιζοφρενική”. Αναφέρθηκε στις ανισότητες στις αναφορές για την απασχόληση, όπου η έρευνα Establishment έδειξε αύξηση 272.000 θέσεων εργασίας τον Μάιο, ενώ η έρευνα Household ανέφερε μείωση 408.000 θέσεων εργασίας, με αποτέλεσμα το ποσοστό ανεργίας να αυξηθεί από 3,9% σε 4%.

Η τιμή BTC παραμένει σφηνωμένη σε “σφιχτή περιοχή”

Όσον αφορά τις κινήσεις των τιμών του Bitcoin, οι traders φάνηκε να υιοθετούν μια προσεκτική στάση, περιμένοντας να σταθεροποιηθεί η μεταβλητότητα της αγοράς. Ο αξιοσημείωτος trader κρυπτονομισμάτων Daan Crypto Trades ανέφερε ότι το BTC/USD συνέχισε να διαπραγματεύεται κάτω από σημαντικά επίπεδα αντίστασης, αμετάβλητο σε σχέση με πριν από την ανακοίνωση των δεδομένων. Παρομοίως, ο Skew, ένας άλλος trader, τόνισε την ανάγκη να διατηρήσουν οι spot bidders την ανοδική δυναμική.

Τα επίπεδα ρευστότητας γύρω από την τρέχουσα τιμή spot έχουν αυξηθεί, σύμφωνα με το CoinGlass, με νέα αντίσταση που σχηματίζεται γύρω από τα 72.600 δολάρια, από ένα προηγούμενο επίπεδο των 71.900 δολαρίων. Η Daan Crypto Trades σημείωσε περαιτέρω: “Εξακολουθεί να παγιώνεται μεταξύ των δύο κύριων επιπέδων στήριξης και αντίστασης στα $67K & $72K”. Πρόσθεσε: “Όσο περισσότερο η τιμή παγιώνεται κάτω από αυτή την αντίσταση, τόσο πιο πιθανό είναι να σπάσει κατά τη γνώμη μου. Απλά θα περιμένουμε υπομονετικά :)” Τα μοτίβα συναλλαγών που απεικονίζονται στα διαγράμματα δείχνουν ένα μείγμα higher highs και lower lows, υπογραμμίζοντας ένα γενικά πλάγιο μοτίβο συναλλαγών για το Bitcoin.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: