Το Bitcoin μπορεί να δοκιμάσει ξανά τα $69.000 στη συνέχεια, καθώς τα shorts διατηρούν την τιμή του BTC κάτω από το υψηλό όλων των εποχών

Καθώς εκτυλίχθηκε η 7η Ιουνίου, το Bitcoin παρέμεινε καθηλωμένο κοντά στο όριο των 71.000 δολαρίων, με τα αναλυτικά εργαλεία να υποδεικνύουν πιθανή πτώση σε χαμηλότερα επίπεδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του TradingView, η τιμή του Bitcoin γνώρισε ανάκαμψη από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά της στα 70.120 δολάρια στο Bitstamp λίγο πριν από το κλείσιμο της ημέρας.

Αυτό το μοτίβο της ανάκαμψης από χαμηλότερα ταξίδια συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με το Bitcoin να δοκιμάζει συχνά την αντίσταση λίγο πριν από τις μέγιστες τιμές του, που χαρακτηρίζονταν από σημαντικές πτώσεις των τιμών. Στις 5 Ιουνίου, για παράδειγμα, το BTC/USD βυθίστηκε στα 69.600 δολάρια για να ανακάμψει λίγο αργότερα.

Η Material Indicators, ένας πόρος συναλλαγών, σημείωσε ότι τα τρέχοντα σήματα της αγοράς υποδηλώνουν μια ισχυρή πιθανότητα επανεξέτασης του κρίσιμου επιπέδου στήριξης γύρω από τα 69.000 δολάρια. “Και οι δύο αλγόριθμοι Trend Precognition σηματοδοτούν τώρα μια πιθανή επανάληψη της τοπικής στήριξης”, ανέφεραν σε μια πρόσφατη ενημέρωση στο X.

Ο Keith Alan, συνιδρυτής της Material Indicators, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη του ορίου των 69.000 δολαρίων, θεωρώντας το ως ένα κρίσιμο ψυχολογικό όριο για μια ανοδική αναστροφή αντίστασης/στήριξης.

“Με τον κινητό μέσο όρο 21 ημερών κοντά στα 68.800 δολάρια, υπάρχει σημαντική τεχνική υποστήριξη”, εξήγησε ο Alan. “Ωστόσο, απροσδόκητες μεταβολές στην επερχόμενη έκθεση για την ανεργία ή απρόβλεπτες κινήσεις της αγοράς θα μπορούσαν να πιέσουν την τιμή προς τα κάτω, επηρεάζοντας όσους μπήκαν αργά στην αγορά”.

Ο Alan επεσήμανε επίσης την επιρροή των επικείμενων στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ στη μεταβλητότητα της τιμής του Bitcoin.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των ΗΠΑ στις 6 Ιουνίου, ο γνωστός trader Skew τόνισε σημαντικές πωλήσεις Bitcoin σε μεγάλα ανταλλακτήρια όπως το Binance και το Coinbase. Στο Coinbase, ο Skew παρατήρησε πωλήσεις ύψους 2.000 BTC, θέτοντας το ερώτημα: “Ποιος εξαργυρώνει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια;”

Παρά τις πωλήσεις αυτές, οι ταύροι του Bitcoin κατάφεραν να αποτρέψουν περαιτέρω πτώση μέχρι το τέλος της ημέρας, αντιμετωπίζοντας την “αδυναμία” που ο Skew ανέφερε ότι θα μπορούσε να έχει πιο βαθιές επιπτώσεις στην πορεία της τιμής του Bitcoin.

Η τιμή του BTC είναι “σε μεγάλο βαθμό έτοιμη” για breakout

Ο Michaël van de Poppe, διευθύνων σύμβουλος της MNTrading, σημείωσε ότι παρά τα σημάδια αντοχής που παρουσιάζει, το Bitcoin εξακολουθεί να περιορίζεται στο τρέχον εύρος του, αλλά φαίνεται ότι είναι έτοιμο για μια ανοδική διάσπαση που θα δημιουργήσει νέα ρεκόρ. “Τα altcoins κερδίζουν επίσης δυναμική. Φαίνεται πολλά υποσχόμενο”, πρόσθεσε στο X.

Ο Άλαν απέδωσε την υποτονική πρόοδο προς τα υψηλά ρεκόρ στους trader μεγάλου όγκου ή “φάλαινες”, οι οποίοι πιστεύει ότι χειραγωγούν την αγορά για να διαφυλάξουν τις θέσεις τους σε short. Σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο X, ο Alan τόνισε “ένα σημαντικό ποσό σορτς” που κυμαίνονταν από 71.500 έως 75.000 δολάρια, με αυτές τις φάλαινες να κρατούν ενεργά την τιμή χαμηλά για να αποτρέψουν τη ρευστοποίηση των θέσεών τους.

Εν τω μεταξύ, τα δεδομένα από την CoinGlass επισήμαναν τα 71.900 δολάρια ως βασικό επίπεδο ενδιαφέροντος, προσελκύοντας σημαντική προσοχή από τους traders που αναζητούν ευκαιρίες ρευστότητας πάνω από την τρέχουσα τιμή της αγοράς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: