Το σχέδιο της FTX για ρευστοποίηση δισεκατομμυρίων σε Crypto Holdings: Συνέπειες και πληροφορίες

Η FTX βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κρίσιμη εβδομάδα, με τη νομική της ομάδα να εμπλέκεται σε πολλαπλές νομικές μάχες υψηλού κινδύνου. Το ανταλλακτήριο επιδιώκει ρυθμιστική έγκριση για τη ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων κρύπτο ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ταυτόχρονα ασκεί νομική δράση κατά του LayerZero, ενός πρωτοκόλλου διαλειτουργικότητας εντός της αλυσίδας, για την ανάκτηση χαμένων περιουσιακών στοιχείων ύψους 21 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στις 13 Σεπτεμβρίου, οι υπάλληλοι του δικαστηρίου του Delaware αναμένεται να αποφανθούν σχετικά με το αίτημα της FTX να εγκρίνει την πώληση περιουσιακών στοιχείων ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως προτείνεται από τη νομική ομάδα του ανταλλακτηρίου. Το σχέδιο αυτό, που περιγράφηκε αρχικά τον Αύγουστο, περιλαμβάνει τον διορισμό της Galaxy Digital, με επικεφαλής τον Mike Novogratz, ως τον υπεύθυνο διαχειριστή επενδύσεων για την πώληση περιουσιακών στοιχείων. Σύμφωνα με την πρόταση, η FTX θα επιτρέπεται να πωλεί τοκεν αξίας έως 100 εκατομμυρίων δολαρίων την εβδομάδα, με δυνατότητα αύξησης του ορίου στα 200 εκατομμύρια δολάρια για μεμονωμένα τοκεν.

Από τον Ιανουάριο του 2023, τα κρύπτο χαρτοφυλάκια της FTX εκτιμάται ότι περιλαμβάνουν 685 εκατομμύρια δολάρια σε κλειδωμένα tokens Solana, 529 εκατομμύρια δολάρια σε tokens FTT, 268 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin, 90 εκατομμύρια δολάρια σε Ethereum και διάφορα άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως Aptos (67 εκατομμύρια δολάρια), Dogecoin (42 εκατομμύρια δολάρια), Polygon (39 εκατομμύρια δολάρια), XRP (29 εκατομμύρια δολάρια) και stablecoins. Επιπλέον 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια κατέχονται σε κρύπτο σε third-party exchanges.

Η προοπτική ενός τόσο σημαντικού ξεπουλήματος έχει συγκεντρώσει την προσοχή των παρατηρητών της αγοράς. Ο Evgen Verzun, ιδρυτής της πλατφόρμας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων multi-chain Kaizen.Finance, σημείωσε ότι προηγούμενες πωλήσεις μεγάλου όγκου, συμπεριλαμβανομένης μιας από τον Vitalik Buterin, είχαν σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Ο Verzun αναμένει πτώση της αγοράς ενόψει της πώλησης.

Η εταιρεία πληροφοριών αγοράς κρύπτο Messari, ωστόσο, πρότεινε ότι ο αντίκτυπος της πώλησης θα εξαρτηθεί από τη σχετική ποσότητα κάθε περιουσιακού στοιχείου σε σχέση με τον ενεργά διαπραγματευόμενο όγκο του. Ορισμένα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει η FTX, όπως τα SOL και APT, έχουν σημαντικά ποσά σε δολάρια ΗΠΑ, αλλά αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από τοκεν κατοχύρωσης που δεν είναι άμεσα ρευστοποιήσιμα στις ανοικτές αγορές. Αυτός ο παράγοντας μπορεί να μετριάσει τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις των τιμών.

Εκτός από την πώληση περιουσιακών στοιχείων, η FTX έχει εμπλακεί σε μια νομική διαμάχη με την LayerZero. Η FTX ισχυρίζεται ότι η LayerZero απέσυρε 21,37 εκατομμύρια δολάρια από το ανταλλακτήριο τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της κατάρρευσής του. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, η απόσυρση αυτή ήταν μέρος μιας συμφωνίας μεταξύ της FTX και της LayerZero, όπου ο βραχίονας επιχειρηματικών κεφαλαίων της Alameda κατέβαλε 70 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει μερίδιο στη LayerZero.

Η FTX ισχυρίζεται ότι η LayerZero ενήργησε κακόπιστα και υποβάλλει αγωγή για δόλιες μεταβιβάσεις, προνομιακές μεταβιβάσεις, απόρριψη απαιτήσεων και ανάκτηση περιουσίας. Η LayerZero φέρεται να έχει αποσύρει σημαντικά ποσά διαφόρων κρυπτονομισμάτων από την FTX, συμπεριλαμβανομένων των APT, AVAX, BNB, BUSD, FTM, MATIC, USDC και USDT, τα οποία η FTX στοχεύει να ανακτήσει. Επιπλέον, η FTX επιδιώκει να ανακτήσει 13,07 εκατομμύρια δολάρια από τον πρώην COO της LayerZero, Ari Litan, και 6,65 εκατομμύρια δολάρια από μια θυγατρική εταιρεία, την Skip & Goose, ισχυριζόμενη ότι τα περιουσιακά στοιχεία μεταφέρθηκαν σε πορτοφόλια υπό τον έλεγχό τους.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: