Το Bitcoin προσελκύει 265.000 νέους χρήστες σε 24 ώρες, καθώς η G20 πλησιάζει στην τυποποίηση του κανονισμού κρύπτο

Το Bitcoin αντιμετωπίζει μια σημαντική πρόκληση, καθώς ακροβατεί στα πρόθυρα μιας πιθανής κατάρρευσης, την ώρα που η παγκόσμια κοινότητα συγκεντρώνεται για να θεσπίσει κανονισμούς για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Η πρόσφατη σύνοδος κορυφής της G20, που πραγματοποιήθηκε στην Ινδία, σηματοδότησε μια κρίσιμη εξέλιξη στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Είκοσι από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ινδίας, της Κίνας και άλλων, ενώθηκαν για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων που σχετίζονται με τον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Οι χώρες αυτές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Ένα από τα κομβικά αποτελέσματα της συνόδου κορυφής είναι το πλαίσιο αναφοράς κρύπτο περιουσιακών στοιχείων (CARF). Το πλαίσιο αυτό θα παρέχει στις κυβερνήσεις πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και τους συμμετέχοντες σε αυτές εντός των αντίστοιχων χωρών τους. Επιπλέον, το Κοινό Πρότυπο Αναφοράς (CRS) θα επικαιροποιηθεί για την τυποποίηση της αναφοράς των φόρων επί των κερδών από κέρδη κρύπτο.

Το CARF, το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί έως το 2027, θα περιλαμβάνει την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων σε ετήσια βάση. Η εστίαση αυτή είναι πιθανό να περιλαμβάνει συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε μη ρυθμιζόμενα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και παρόχους υπηρεσιών πορτοφολιού. Οι κυβερνήσεις θα έχουν πρόσβαση σε λεπτομέρειες όπως τα ονόματα των δικαιούχων, οι digital ledger addresses και οι αριθμοί λογαριασμών. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση της διαφάνειας, της ρύθμισης και της ταυτοποίησης των συμμετεχόντων στις συναλλαγές κρύπτο.

Crypto Asset Reporting Framework

Ο αντίκτυπος αυτών των αποφάσεων στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, το Bitcoin, ήταν ενδιαφέρων.

Η τιμή του Bitcoin κυμαίνεται σήμερα γύρω στα 25.300 δολάρια και το επικρατούν πτωτικό κλίμα φαίνεται να επηρεάζει το κρυπτονόμισμα. Το διάγραμμα τιμών του BTC αποκαλύπτει την παρουσία ενός “death cross”, ο οποίος, εάν επιβεβαιωθεί, θα μπορούσε να έχει επιζήμια επίδραση στην τιμή. Ένα death cross συμβαίνει όταν ο εκθετικός κινητός μέσος όρος (EMA) 50 ημερών διασταυρώνεται κάτω από τον EMA 200 ημερών, υποδεικνύοντας αδυναμία της αγοράς και πιθανή πτωτική τάση.

Αν και αυτό το death cross δεν είναι τόσο άσχημο όσο θα μπορούσε να είναι, δεδομένου ότι ο ΕΜΑ 200 ημερών εξακολουθεί να αυξάνεται, δημιουργεί ανησυχίες. Ιστορικά, τέτοιες διασταυρώσεις έχουν οδηγήσει σε πτώση των τιμών, με το BTC να βιώνει μια σειρά πτωτικών τάσεων στις αρχές του 2022. Ωστόσο, μια γρήγορη ανάκαμψη πάνω από τα 25.000 δολάρια είναι δυνατή, εάν οι επενδυτές επιλέξουν να συσσωρεύσουν Bitcoin σε χαμηλότερες τιμές.

BTC/USD 1-day chart

Παρά την ενδεχόμενη πτώση των τιμών, υπάρχει αισιοδοξία μεταξύ των επενδυτών λόγω της παγκόσμιας υιοθέτησης των κανονισμών κρύπτο. Στο δίκτυο Bitcoin παρατηρήθηκε αύξηση των νέων διευθύνσεων, με 265.000 να σχηματίζονται τις τελευταίες 24 ώρες. Αυτό σηματοδοτεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση σε μία ημέρα στην ιστορία του Bitcoin και τη μεγαλύτερη των τελευταίων πέντε ετών. Επιπλέον, ο εβδομαδιαίος μέσος όρος παρουσιάζει αύξηση 30%, υποδεικνύοντας θετικό κλίμα μεταξύ των επενδυτών.

Bitcoin new addresses

Επομένως, ενώ το Bitcoin μπορεί να αντιμετωπίσει μια περίοδο πτώσης, το κλίμα των επενδυτών υποδηλώνει μια συνολική ανοδική τάση στο μέλλον του κρυπτονομίσματος.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: