Το σχέδιο πτώχευσης της Voyager εγκρίθηκε, οι πελάτες μπορούν να ανακτήσουν αρχικά το 35,7% των απαιτήσεων

Το σχέδιο πτώχευσης της Voyager εγκρίθηκε από το πτωχευτικό δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης στις 17 Μαΐου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Η απόφαση του δικαστή Michael Wiles για την έγκριση της διαδικασίας δημοσιεύθηκε από το δικαστήριο μία ημέρα νωρίτερα.

Το λεγόμενο τρίτο σχέδιο πτώχευσης προτάθηκε στις 5 Μαΐου μετά την υπαναχώρηση της Binance.US από τα σχέδια αγοράς περιουσιακών στοιχείων της Voyager αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στις 25 Απριλίου. Η συμφωνία αυτή είχε ξεπεράσει την αντίσταση της αμερικανικής κυβέρνησης πριν από την αναδίπλωση της Binance.US την τελευταία στιγμή. Η Voyager θα ρευστοποιηθεί τώρα – δηλαδή θα διανείμει τα περιουσιακά της στοιχεία στους πιστωτές της.

Τον Σεπτέμβριο, πριν από τη συμφωνία Binance.US, η FTX US είχε κερδίσει μια δημοπρασία για τα περιουσιακά στοιχεία της Voyager, προσφέροντας 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά αυτή η πώληση έπεσε στο κενό όταν η FTX κατέρρευσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πώληση της FTX θα επέτρεπε στους πιστωτές να λάβουν το 72% της αξίας των λογαριασμών τους. Η FTX μήνυσε τη Voyager για 445,8 εκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο, υποστηρίζοντας ότι οι αποπληρωμές δανείων που πραγματοποίησε το 2022 υπόκεινται σε clawback, επειδή συνέβησαν αμέσως πριν από την πτώχευση της FTX.

Η Voyager ανέφερε στον ιστότοπό της ότι οι πελάτες μπορούν πλέον να αναμένουν να λάβουν αρχικά το 35,72% των απαιτήσεών τους, είτε σε κρύπτο μέσω της εφαρμογής Voyager είτε σε μετρητά μετά από 30 ημέρες. Σύμφωνα με τη Voyager, είχε περιουσιακά στοιχεία προς ανάκτηση ύψους 1,33 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 8 Μαΐου, εκ των οποίων τα 629,8 εκατομμύρια δολάρια ήταν διαθέσιμα για αρχική ανάκτηση, σε απαιτήσεις ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το ύψος της αρχικής ανάκτησης των πιστωτών θα μπορούσε να αυξηθεί εάν η αξίωση της FTX/Alameda Research για προνομιακή ανάκτηση αποτύχει. Η Voyager διατηρεί 445 εκατ. δολάρια για την κάλυψη της εν λόγω απαίτησης. Επιπλέον, η Voyager μπορεί ακόμη να ανακτήσει κεφάλαια από την πτωχευμένη Three Arrows Capital. Η Voyager εξέδωσε ειδοποίηση αθέτησης πληρωμών προς την Three Arrows για δάνειο ύψους 15.250 Bitcoin και 350 εκατομμύρια USD Coin στα τέλη Ιουνίου. Η αξία αυτών των περιουσιακών στοιχείων ήταν 655 εκατομμύρια δολάρια τότε και περίπου 768 εκατομμύρια δολάρια τη στιγμή που γράφεται το κείμενο.

Η Voyager υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στις 5 Ιουλίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: