Η Αυστραλία σηματοδοτεί την πρώτη συναλλαγή συναλλάγματος με χρήση CBDC καθώς συνεχίζεται η πιλοτική εφαρμογή του eAUD

Η Αυστραλία πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη συναλλαγή συναλλάγματος με τη χρήση του eAUD στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος για το δυνητικό ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Έρχεται εν μέσω αυξανόμενου ενδιαφέροντος από χώρες σε όλο τον κόσμο να μάθουν ή να λανσάρουν ψηφιακά νομίσματα που εκδίδονται από κεντρικές τράπεζες.

Ο πάροχος υποδομών blockchain Canvas δήλωσε ότι στις 17 Μαΐου, οι διαχειριστές κρύπτο κεφαλαίων DigitalX και TAF Capital πραγματοποίησαν συναλλαγές eAUD έναντι του σταθερού νομίσματος USD Coin.

Η Canvas ανέφερε ότι η συναλλαγή διακανονίστηκε αμέσως και την χαρακτήρισε ως επιτυχία σε σχέση με τα παραδοσιακά δίκτυα συναλλαγματικών ισοτιμιών και εμβασμάτων, τα οποία χαρακτήρισε “αργά, ακριβά και με λάθη”.

Η συναλλαγή συναλλάγματος ήταν μέρος μιας σειράς δοκιμών που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς η χώρα διερευνά πιθανές περιπτώσεις χρήσης ενός CBDC. Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε από την Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA) σε συνεργασία με το ινστιτούτο χρηματοοικονομικών ερευνών Digital Finance Cooperative Research Centre (DFCRC).

Η δοκιμή του Canvas διερεύνησε τη χρήση του eAUD σε συμβολαιοποιημένους διακανονισμούς συναλλάγματος, γεγονός που θα μπορούσε να υποδείξει τα οφέλη της χρήσης του CBDC έναντι των fiat νομισμάτων και των υφιστάμενων πλατφορμών διακανονισμού.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε σε μια αποκεντρωμένη εφαρμογή στο “Connect” του Canvas – ένα Ethereum layer 2 που χρησιμοποιεί StarkWare’s zero-knowledge (ZK) roll-up technology.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Canvas, David Lavecky, χαρακτήρισε τη συναλλαγή “ιστορική” και πρόσθεσε ότι το ψηφιακό δολάριο θα μπορούσε ενδεχομένως να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στις αγορές συναλλάγματος και εμβασμάτων, όπως “η βελτίωση των χρόνων συναλλαγών, η μείωση των τελών και η παροχή πιο ανοικτής πρόσβασης”.

Μια πιλοτική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο από την τράπεζα Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας (ANZ) χρησιμοποίησε το CBDC για trade carbon credits.

Η ANZ χρησιμοποίησε το eAUD για να υποστηρίξει το σταθερό της νόμισμα A$DC για να κάνει trade τα credits σε ενα δημόσιο blockchain και ανέφερε ότι ο διακανονισμός συνέβη “σχεδόν σε πραγματικό χρόνο”.

Άλλες περιπτώσεις χρήσης που δοκιμάζονται περιλαμβάνουν πληρωμές εκτός σύνδεσης, διανομή, φύλαξη, φορολογική αυτοματοποίηση, χρήση στο “trusted Web3 commerce” και ακόμη και livestock auctions.

Η πιλοτική εφαρμογή ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου και πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 31 Μαΐου. Μια έκθεση αξιολόγησης των διαφόρων περιπτώσεων χρήσης πρόκειται να δημοσιευθεί στις 30 Ιουνίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: