Το στοίχημα του CEO για τη διατήρηση των χρηστών του Threads προκαλεί τρύπα 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην επένδυση Metaverse

Ο πρόσφατος οικονομικός απολογισμός της Meta για το δεύτερο τρίμηνο του 2023 αποκάλυψε μια σημαντική ζημία ύψους 3,74 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις επιχειρήσεις της που σχετίζονται με το metaverse. Η εταιρεία έχει ήδη ρίξει 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια στην επιχείρησή της εικονικής πραγματικότητας από την αρχή του έτους.

Παρά τις σημαντικές απώλειες στον τομέα του metaverse, η Meta ανέφερε αύξηση των εσόδων της κατά 11% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, τα οποία ανήλθαν συνολικά σε 31,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Reality Labs, το τμήμα που είναι υπεύθυνο για τα έργα που επικεντρώνονται στο metaverse, παρουσίασε μια ανησυχητική μείωση των εσόδων, φτάνοντας τα 276 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό σηματοδοτεί το χαμηλότερο ποσοστό εσόδων για το τμήμα εδώ και δύο χρόνια, με μια εντυπωσιακή πτώση σχεδόν 40% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Κατά τη διάρκεια μιας κλήσης για τα κέρδη, η Susan Li, οικονομική επικεφαλής της Meta, απέδωσε τη μείωση των εσόδων της Reality Labs στις μειωμένες πωλήσεις του ακουστικού εικονικής πραγματικότητας Quest 2. Επισήμανε επίσης ότι τα έξοδα του τμήματος αυξήθηκαν κατά 23% στα 4,0 δισ. δολάρια, κυρίως λόγω των αυξημένων δαπανών προσωπικού.

Η Meta αναμένει ότι οι λειτουργικές ζημίες του τμήματος Reality Labs θα συνεχίσουν να αυξάνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023. Η εταιρεία ανέφερε τις συνεχιζόμενες επενδύσεις στην ανάπτυξη του metaverse και τις προσπάθειες για προϊόντα που σχετίζονται με το VR ως τους κύριους λόγους για τις εκτεταμένες απώλειες.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, επικεφαλής της Meta, τόνισε τη δέσμευση της εταιρείας τόσο στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) όσο και στο metaverse. Δήλωσε ότι η Meta επικεντρώνεται επί του παρόντος στην τεχνητή νοημοσύνη βραχυπρόθεσμα, ενώ διατηρεί ένα μακροπρόθεσμο όραμα για το metaverse. Σύμφωνα με τον Ζούκερμπεργκ, η AI και το metaverse είναι αλληλένδετα και χρησιμεύουν ως συμπληρωματικοί τομείς εστίασης.

Ο Zuckerberg αποκάλυψε επίσης ότι η Meta χρησιμοποιεί ενεργά το μοντέλο AI, Llama, για τη δημιουργία διαφόρων προϊόντων που θα διευκολύνουν τους χρήστες στη δημιουργία εικονικών κόσμων, avatars και αντικειμένων. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτά τα προϊόντα θα ανακοινωθούν από τη Meta αργότερα μέσα στο έτος.

Μετά τη δημοσίευση της οικονομικής έκθεσης της Meta, η τιμή της μετοχής της εταιρείας παρουσίασε ώθηση άνω του 7% στις μετασυναλλακτικές συναλλαγές, φτάνοντας περίπου τα 320 δολάρια σύμφωνα με τα στοιχεία του Google Finance. Παρόλο που οι μετοχές της Meta έχουν σημειώσει αύξηση 140% από έτος σε έτος, παραμένουν κάτω από το ιστορικό υψηλό τους που ξεπέρασε τα 378 δολάρια, το οποίο επιτεύχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την πρώτη επιτυχία του Threads, της πλατφόρμας της Meta που ξεκίνησε στις 6 Ιουλίου. Ανέφερε ότι περισσότεροι χρήστες επιστρέφουν καθημερινά στην πλατφόρμα απ’ ό,τι αναμενόταν αρχικά. Η Meta δίνει επί του παρόντος προτεραιότητα στη διατήρηση των χρηστών για το Threads, ενώ τα μελλοντικά σχέδια θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη και την ενδεχόμενη κερδοφορία.

Ωστόσο, μια έκθεση από την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Similarweb στις 26 Ιουλίου περιέγραψε μια λιγότερο αισιόδοξη εικόνα για το Threads. Η έκθεση υποστήριζε ότι ο αριθμός των χρηστών του Threads είχε μειωθεί κατά 60% από την έναρξή του. Ενώ το Threads έφτασε στο αποκορύφωμα των 49 εκατομμυρίων καθημερινά ενεργών χρηστών στην εφαρμογή Android στις 7 Ιουλίου, ο αριθμός αυτός μειώθηκε σημαντικά στα 12,6 εκατομμύρια μέχρι τις 23 Ιουλίου. Επιπλέον, οι χρήστες ξόδευαν λιγότερα από πέντε λεπτά την ημέρα στην εφαρμογή κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας. Η Similarweb υποψιάστηκε μια παρόμοια τάση και για τους χρήστες του iOS της Apple.

Εν κατακλείδι, η τελευταία οικονομική έκθεση της Meta παρουσιάζει σημαντικές απώλειες στα εγχειρήματά της στο metaverse, ενώ η εταιρεία συνεχίζει να εξερευνά την τεχνητή νοημοσύνη και τις πιθανές εφαρμογές της. Η επιτυχία του Threads παραμένει αβέβαιη, με τον αριθμό των χρηστών να μειώνεται από την έναρξή του. Παρόλα αυτά, η Meta παραμένει αισιόδοξη για το μακροπρόθεσμο όραμά της τόσο για το metaverse όσο και για την τεχνητή νοημοσύνη.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: