Η έγκριση των νομοσχεδίων κρύπτο από την επιτροπή του Κογκρέσου σηματοδοτεί σημαντική νίκη για την αμερικανική βιομηχανία κρύπτο

Σε μια σημαντική κίνηση για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων, μια σημαντική επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε το πράσινο φως σε δύο νομοσχέδια που αποσκοπούν στην παροχή της αναγκαίας ρυθμιστικής σαφήνειας για τις εταιρείες κρύπτο. Τα νομοσχέδια αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των διαφορών δικαιοδοσίας μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ για τις κινητές αξίες και τα εμπορεύματα, ανοίγοντας τον δρόμο για ομαλότερες λειτουργίες στον χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Το πρώτο νομοσχέδιο, γνωστό ως Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act, εγκρίθηκε από την πλειοψηφία των Αμερικανών νομοθέτων με ψήφους 35-15. Εάν τεθεί σε ισχύ, το νομοσχέδιο αυτό θα θεσπίσει σαφείς κατευθυντήριες γραμμές για τις εταιρείες κρύπτο, καθορίζοντας αν θα πρέπει να εγγραφούν στην Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Διαπραγμάτευσης (CFTC) ή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC). Επιπλέον, το νομοσχέδιο περιγράφει μια διαδικασία για τις εταιρείες να ζητούν πιστοποίηση από την SEC, πιστοποιώντας την επαρκή αποκέντρωση των έργων τους. Η πιστοποίηση αυτή θα τους επιτρέψει να καταχωρίσουν τα ψηφιακά περιουσιακά τους στοιχεία ως ψηφιακά εμπορεύματα στην CFTC. Το νομοσχέδιο έχει λάβει διακομματική υποστήριξη και έχει θεωρηθεί ως ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της προώθησης της καινοτομίας με παράλληλη προστασία των καταναλωτών.

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής French Hill, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, εξέφρασε υπερηφάνεια για την επιτυχή ψήφιση του νομοσχεδίου και τόνισε ότι θέτει τα θεμέλια για ισχυρή προστασία των καταναλωτών και σαφείς κανόνες της αγοράς, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει την καινοτομία εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε μια άλλη επίδειξη του δικομματισμού, το δεύτερο νομοσχέδιο, που ονομάζεται Blockchain Regulatory Certainty Act, συνυπογράφουν ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Tom Emmer και ο Δημοκρατικός βουλευτής Darren Soto. Το νομοσχέδιο αυτό αποσκοπεί στον εξορθολογισμό των ρυθμιστικών εμποδίων για διάφορες οντότητες blockchain, συμπεριλαμβανομένων των miners, των παρόχων υπηρεσιών πολλαπλών υπογραφών και των αποκεντρωμένων χρηματοοικονομικών πλατφορμών. Ο νόμος Blockchain Regulatory Certainty Act εστιάζει κυρίως στην παροχή κατευθυντήριων γραμμών που καταργούν ορισμένες απαιτήσεις και εμπόδια που αντιμετωπίζουν αυτές οι οντότητες.

Ο βουλευτής Emmer εξήρε την ψήφιση του νόμου Blockchain Regulatory Certainty Act ως “τεράστια νίκη” για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τονίζοντας τον ειδικό αντίκτυπό του στην αποσαφήνιση των οντοτήτων που σχετίζονται με το blockchain και θα πληρούν τις προϋποθέσεις ως μεταφορείς χρημάτων εντός της χώρας. Εξήγησε ότι το νομοσχέδιο θα παράσχει διαβεβαίωση στην κοινότητα blockchain ότι οι οντότητες που δεν εμπλέκονται στη φύλαξη κεφαλαίων πελατών δεν θα ταξινομούνται ως μεταφορείς χρημάτων.

Παρά την έγκριση αυτών των δύο νομοσχεδίων, υπήρξε αντίσταση σε ένα άλλο προτεινόμενο νομοθέτημα με την ονομασία The Digital Assets Market Structure bill. Το νομοσχέδιο αυτό αντιμετώπισε αντιδράσεις τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από τους Ρεπουμπλικάνους. Η Δημοκρατική εκπρόσωπος Maxine Waters εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την ευθυγράμμιση του νομοσχεδίου με τις απαιτήσεις της βιομηχανίας κρύπτο, δηλώνοντας ότι οι υφιστάμενοι νόμοι περί κινητών αξιών έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικοί στην προστασία των επενδυτών και στην υποστήριξη του σχηματισμού κεφαλαίου και της καινοτομίας.

Η ψήφιση του νόμου Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act και του νόμου Blockchain Regulatory Certainty Act θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια θετική καμπή για τη βιομηχανία κρύπτο των ΗΠΑ, προσφέροντας ρυθμιστική σαφήνεια και δυνητικά προωθώντας την περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη στο χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Ωστόσο, η συζήτηση σχετικά με το νομοσχέδιο για τη διάρθρωση της αγοράς ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων αντανακλά τη συνεχιζόμενη πολυπλοκότητα και τις διαφορετικές προοπτικές εντός της κυβέρνησης και του κλάδου σχετικά με τον καλύτερο τρόπο ρύθμισης αυτού του ταχέως εξελισσόμενου τομέα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: