Το στέλεχος της OpenSea που καταδικάστηκε για συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών λαμβάνει ποινή φυλάκισης 3 μηνών και πρόστιμο 50.000 δολαρίων

Μια πρόσφατη απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου καθόρισε την τύχη του Nathaniel Chastain, πρώην διευθυντή προϊόντων στην OpenSea, σε μια υπόθεση εμπιστευτικών συναλλαγών που αφορούσαν nonfungible tokens (NFTs). Η ετυμηγορία, που ανακοινώθηκε στις 22 Αυγούστου, οδήγησε στην καταδίκη του Chastain σε τρεις μήνες φυλάκιση. Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν περιλάμβαναν απάτη wire fraud και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση με λεπτομέρειες για την καταδίκη, στην οποία αναφέρεται ότι ο Chastain θα εκτίσει ποινή τριών μηνών πίσω από τα κάγκελα, ενώ θα ακολουθήσουν επιπλέον τρεις μήνες κατ’ οίκον περιορισμού. Στη συνέχεια, θα υποβληθεί σε τριετή αποφυλάκιση υπό επιτήρηση. Για την επιδείνωση των ποινών, του επιβλήθηκε η καταβολή προστίμου ύψους 50.000 δολαρίων και η παραίτηση από τα παράνομα αποκτηθέντα ether που αποκτήθηκαν από τις συναλλαγές της NFT. Η καταδίκη περιλαμβάνει επίσης την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που συνδέονται με τις δόλιες δραστηριότητές του. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι του Chastain σκοπεύουν να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης και ζητούν εγγύηση όσο η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο προεδρεύων δικαστής τόνισε τη σημασία της τήρησης του νόμου και της αποθάρρυνσης μελλοντικών αδικημάτων, αλλά έλαβε επίσης υπόψη την ιδιότητα του Chastain ως πρωτοεμφανιζόμενου παραβάτη. Ο δικαστής αναγνώρισε ελαφρυντικές περιστάσεις και αναγνώρισε τις δυνατότητες του Chastain για ένα εποικοδομητικό μέλλον.

Η καταδίκη του Chastain απορρέει από ισχυρισμούς ότι εκμεταλλεύτηκε τη θέση του ως insider στην OpenSea για να συμμετάσχει σε κερδοφόρες συναλλαγές NFT χρησιμοποιώντας εμπιστευτικές πληροφορίες. Κατείχε το ρόλο του διαχειριστή προϊόντων, που του παρείχε εξουσία στην επιλογή των NFTs για προώθηση στην πλατφόρμα OpenSea. Εκμεταλλευόμενος αυτή την προνομιακή θέση, αγόρασε 45 NFTs πριν από την επίσημη προώθησή τους και στη συνέχεια τα μεταπώλησε με σκοπό το κέρδος.

Η δικαστική διαδικασία ολοκληρώθηκε με απόφαση του δικαστή Jesse Furman στις 22 Αυγούστου. Η εν λόγω εντολή περιέγραψε τις εκτιμήσεις σχετικά με την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν μέσω του παράνομου σχεδίου συναλλαγών εμπιστευτικών πληροφοριών, είτε αυτά είναι υπό μορφή ETH είτε το ισοδύναμό τους σε δολάρια ΗΠΑ. Η κορύφωση αυτής της καταδίκης σηματοδοτεί την επίλυση μιας υπόθεσης που ξεκίνησε όταν ο Chastain κατηγορήθηκε και συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές τον Ιούνιο του 2022.

Σε μια ξεχωριστή αλλά συναφή υπόθεση, ο πρώην διευθυντής προϊόντων της Coinbase Ishan Wahi αντιμετώπισε νομικές συνέπειες επειδή εκμεταλλεύτηκε εμπιστευτικές πληροφορίες στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων για να επωφεληθεί από τις νέες εισαγωγές token. Ο Wahi καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών τον Μάιο. Επιπλέον, ο αδελφός του Nikhil και ο συνεργάτης του Sameer Ramani εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση. Ο Nikhil ομολόγησε την ενοχή του τον Σεπτέμβριο του 2022 και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, ενώ ο Ramani παραμένει ελεύθερος κατά τη στιγμή της παρούσας έκθεσης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: