Η Binance.US συνεργάζεται με το MoonPay για να επαναφέρει τις ράμπες USD, προσφέροντας μια τραπεζική εναλλακτική λύση

Σε μια στρατηγική κίνηση με στόχο την αποκατάσταση των συναλλαγών σε δολάρια ΗΠΑ στην πλατφόρμα της, η Binance.US παρουσίασε τη συνεργασία της με την MoonPay, έναν πάροχο λύσεων πληρωμών κρύπτο. Η εξέλιξη αυτή έρχεται περίπου δύο μήνες μετά τη μετάβαση της Binance.US σε μια αποκλειστική πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων. Το επίκεντρο αυτής της συνεργασίας είναι να προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα απόκτησης του σταθερού νομίσματος Tether (USDT) που είναι συνδεδεμένο με το δολάριο ΗΠΑ, επιτρέποντάς τους να συμμετέχουν σε συναλλαγές στο ανταλλακτήριο χρησιμοποιώντας USD.

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων προέβη σε μια σημαντική ανακοίνωση στις 22 Αυγούστου, δηλώνοντας ότι το USDT θα χρησιμεύει στο εξής ως το νέο “βασικό περιουσιακό στοιχείο” για όλες τις συναλλαγές του. Συνεργαζόμενο με την MoonPay, το Binance.US άνοιξε το δρόμο για τους χρήστες να πραγματοποιούν συναλλαγές σε USD, γεφυρώνοντας το κενό που άφησε η παύση των άμεσων τραπεζικών καταθέσεων στην πλατφόρμα.

Ο καταλύτης πίσω από αυτή τη στρατηγική συμμαχία ήταν μια πρόσφατη αποτυχία που αντιμετώπισε η Binance.US σχετικά με τις τραπεζικές συνεργασίες της. Στις 9 Ιουνίου, οι καταθέσεις fiat στο ανταλλακτήριο σταμάτησαν απότομα, με αποτέλεσμα τη διακοπή των υπηρεσιών. Το ανταλλακτήριο απέδωσε αυτή τη διακοπή στις “επιθετικές και εκφοβιστικές” ενέργειες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), η οποία είχε καταθέσει μήνυση κατά της Binance.US και των θυγατρικών της μόλις τέσσερις ημέρες πριν.

Η ουσία της συνεργασίας Binance.US-MoonPay έγκειται στην παροχή μιας εναλλακτικής πλατφόρμας για τους πελάτες που επιθυμούν να χρηματοδοτήσουν τους λογαριασμούς τους. Οι χρήστες μπορούν πλέον να ανταλλάσσουν τα δολάριά τους με USDT, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση διαφόρων άλλων κρυπτονομισμάτων που είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα. Παρόλο που οι άμεσες τραπεζικές καταθέσεις εξακολουθούν να αναστέλλονται στο Binance.US, η συνεργασία εισάγει μια οδό για τους χρήστες να πραγματοποιούν αγορές χρησιμοποιώντας χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, καθώς και δημοφιλείς μεθόδους ψηφιακών πληρωμών όπως το Apple Pay και το Google Pay.

Στο πρόσφατο παρελθόν, το ανταλλακτήριο αντιμετώπισε επιπλοκές που σχετίζονταν με αναλήψεις σε δολάρια ΗΠΑ στις 23 Ιουνίου. Αν και τα προβλήματα αυτά διορθώθηκαν προσωρινά, η πλατφόρμα προειδοποίησε τους χρήστες ότι η υπηρεσία αυτή θα διακοπεί τελικά.

Πριν αντιμετωπίσει τις νομικές διαδικασίες που κινήθηκαν από την SEC και αντιμετωπίσει τραπεζικές προκλήσεις, το Binance.US διευκόλυνε την αγορά και την πώληση διακεκριμένων κρυπτονομισμάτων μέσω άμεσων καταθέσεων και αναλήψεων σε δολάρια ΗΠΑ. Ωστόσο, το ευρύτερο τοπίο των κρύπτο γνώρισε μια τραπεζική κρίση νωρίτερα μέσα στο έτος, που οδήγησε στην απώλεια τραπεζικών συνεργατών για αρκετά ανταλλακτήρια κρύπτο και παρόχους υπηρεσιών. Αυτή η κρίση είδε την κατάρρευση γνωστών τραπεζών φιλικών προς τα κρύπτο, όπως η Silicon Valley Investment Bank, η Silvergate και η Signature Bank, όλες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του Μαρτίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: