Το Spot Bitcoin ETF ξεκινά την διαπραγμάτευση με σημαντικά διψήφια κέρδη

Κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης πριν από την αγορά, το iShares Trust της BlackRock αυξάνεται κατά 22,5%, ενώ το ETF της Grayscale καταγράφει ένα μέτριο κέρδος 2%

Το πρώτο spot διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) Bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησε τη διαπραγμάτευσή του πριν από την αγορά, σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή μετά την πρόσφατη έγκρισή του από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Το iShares Bitcoin Trust της BlackRock, που φέρει το σύμβολο IBIT, έχει ξεκινήσει τις προ-χρηματιστηριακές συναλλαγές και επί του παρόντος εμφανίζει μια αξιοσημείωτη άνοδο 22,25%, με τιμή διαπραγμάτευσης 26,81 δολάρια. Το εν λόγω trust είναι εισηγμένο στο χρηματιστήριο Nasdaq.

Στα πρώτα στάδια της προ-χρηματιστηριακής διαπραγμάτευσης, το IBIT έχει ήδη καταγράψει σημαντική συναλλακτική δραστηριότητα, η οποία ανέρχεται σε μετοχές αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως σημειώνει ο Eric Balchunas, ανώτερος αναλυτής ETF στο Bloomberg. Αν και ο όγκος αυτός είναι εντυπωσιακός, ο Balchunas επεσήμανε ότι θα μπορούσε να οφείλεται κυρίως στη συμμετοχή της BlackRock, υπογραμμίζοντας την ανάγκη προσεκτικής ερμηνείας του αρχικού όγκου συναλλαγών.

Το Bitcoin Trust (GBTC) ETF της Grayscale έχει επίσης εισέλθει στην αρένα των συναλλαγών πριν από την αγορά, με τις μετοχές GBTC να παρουσιάζουν ένα μέτριο κέρδος 2% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Το GBTC είναι εισηγμένο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η διαπραγμάτευση πριν από την αγορά αναφέρεται στην πρακτική της διαπραγμάτευσης περιουσιακών στοιχείων πριν από το επίσημο άνοιγμα των παραδοσιακών αγορών. Συνήθως, η διαπραγμάτευση πριν από την αγορά πραγματοποιείται μεταξύ 8:00 π.μ. και 9:30 π.μ. ώρα Ανατολικής Ευρώπης. Οι συναλλασσόμενοι χρησιμοποιούν συχνά τις κινήσεις πριν από την αγορά ως μέτρο για την πρόβλεψη της συμπεριφοράς της αγοράς όταν αρχίσουν οι κανονικές ώρες διαπραγμάτευσης.

Η έγκριση από την SEC των αιτήσεων 19b-4 από 11 οντότητες, συμπεριλαμβανομένων των ARK 21 Shares, Invesco Galaxy, VanEck, WisdomTree, Fidelity, Valkyrie, BlackRock, Grayscale, Bitwise, Hashdex και Franklin Templeton, αποτελεί σημαντικό ορόσημο. Ανοίγει το δρόμο για την εισαγωγή και διαπραγμάτευση αυτών των spot Bitcoin ETFs σε διάφορα δημόσια χρηματιστήρια.

Η επίσημη διαπραγμάτευση και για τα 11 εγκεκριμένα spot ETF BTC πρόκειται να ξεκινήσει όταν ανοίξουν οι αγορές στις 11 Ιανουαρίου. Τα στοιχεία διαπραγμάτευσης πριν από την αγορά προσφέρουν αισιόδοξες προοπτικές για αυτό το πρόσφατα ρυθμιζόμενο επενδυτικό προϊόν που απευθύνεται σε επενδυτές των ΗΠΑ.

Είναι ενδιαφέρον ότι η τιμή του Bitcoin παρουσίασε μια σχετικά συγκρατημένη αντίδραση στην επίσημη έγκριση του πρώτου spot ETF BTC, διατηρώντας ένα εύρος συναλλαγών γύρω από το όριο των 46.000 δολαρίων τόσο πριν όσο και μετά την έγκριση. Ορισμένοι παρατηρητές σημείωσαν ότι η τιμή του BTC αντέδρασε πιο σημαντικά στην είδηση της ψεύτικης έγκρισης του ETF στις 9 Ιανουαρίου, εκτοξεύοντας για λίγο τα 48.000 δολάρια. Ωστόσο, οι αναλυτές της αγοράς αναμένουν μια πιο ανοδική πορεία μόλις ξεκινήσει η επίσημη διαπραγμάτευση, με την εισροή δισεκατομμυρίων στα ETFs να αναμένεται να επηρεάσει θετικά την τιμή του Bitcoin.

Αυτή τη στιγμή, το Bitcoin διαπραγματεύεται πάνω από τα 46.500 δολάρια, ενώ απομένουν μόνο λίγες ώρες μέχρι την έναρξη των επίσημων δραστηριοτήτων διαπραγμάτευσης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: