Το Bitcoin ξεπερνά τα $49Κ πριν το Sell-Off

Cryptocurrency-Centric Stocks, συμπεριλαμβανομένων των Coinbase και Bitcoin Miners, είδαν σημαντικές μειώσεις από το άνοιγμα της αγοράς της Πέμπτης.

Το Bitcoin (BTC) σημείωσε μια σημαντική άνοδο την Πέμπτη, ξεπερνώντας για λίγο τα 49.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2021. Η άνοδος αυτή συνέπεσε με την έναρξη διαπραγμάτευσης για τα εισηγμένα στις ΗΠΑ spot διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) Bitcoin, δημιουργώντας σημαντικό ενθουσιασμό στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων.

Το ταξίδι του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς ξεκίνησε με άνοδο από κάτω από τα 46.000 δολάρια νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ξεπέρασε τα 47.000 δολάρια και τελικά έφτασε στο υψηλό των 49.042 δολαρίων κατά τη διάρκεια της πρώιμης συνεδρίασης των ΗΠΑ. Ωστόσο, αυτή η ραγδαία άνοδος ακολουθήθηκε από μια ταχεία υποχώρηση, καθώς η BTC εγκατέλειψε όλα τα κέρδη της και υποχώρησε κάτω από το όριο των 46.000 δολαρίων.

Μετά από αυτό το γύρο, το Bitcoin κατάφερε να διατηρήσει ένα κέρδος 1% τις τελευταίες 24 ώρες, με την τιμή του να κυμαίνεται ελαφρώς πάνω από τα 46.000 δολάρια τη στιγμή της αναφοράς.

Παράλληλα με τις διακυμάνσεις της τιμής του Bitcoin, οι μετοχές που επικεντρώνονται στο κρυπτονόμισμα γνώρισαν επίσης μια διαδρομή με τρενάκι του τρόμου. Η Coinbase (COIN), ένας εξέχων παίκτης στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, έχασε το 5% της αξίας της από την έναρξη της διαπραγμάτευσης, διαγράφοντας τα κέρδη της πριν από την αγορά. Οι εταιρείες εξόρυξης Bitcoin, Marathon Digital (MARA) και Riot Platforms (RIOT), γνώρισαν ακόμη πιο σημαντικές απώλειες, με τις δύο εταιρείες να υφίστανται πτώση άνω του 10%.

Το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο των έντεκα Bitcoin ETFs συνέβαλε στην αυξημένη μεταβλητότητα της τιμής του κρυπτονομίσματος. Οι συμμετέχοντες στην αγορά παρακολουθούν στενά το επίπεδο του ενδιαφέροντος που θα προσελκύσουν αυτά τα νεοεισαχθέντα αμοιβαία κεφάλαια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Από τα τελευταία στοιχεία, το IBIT της BlackRock έχει πάρει την πρωτιά μεταξύ των ETF που εκδόθηκαν πρόσφατα από άποψη όγκου συναλλαγών, συγκεντρώνοντας όγκο 500 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι τις 10:50 π.μ. ώρα Ανατολικής Αμερικής, σύμφωνα με την BitMex Research. Το GBTC της Grayscale, που αναγνωρίζεται ως το μεγαλύτερο επενδυτικό κεφάλαιο Bitcoin στον κόσμο και πρόσφατα μετατράπηκε από κλειστό αμοιβαίο κεφάλαιο σε ETF, κατέγραψε όγκο συναλλαγών άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στην πρώτη ώρα διαπραγμάτευσης.

Ενώ η πορεία των τιμών του Bitcoin παραμένει δυναμική και αβέβαιη, η είσοδος της αγοράς ETF έχει αναμφισβήτητα εισαγάγει ένα νέο επίπεδο ενθουσιασμού και κερδοσκοπίας στο τοπίο των κρυπτονομισμάτων, με τους επενδυτές να περιμένουν με ανυπομονησία τις περαιτέρω εξελίξεις σε αυτόν τον χώρο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: