Η κριτική του Elon Musk και ο πιθανός ρόλος του Bitcoin στον Άρη

Ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Elon Musk λέει ότι θα μπορούσε να είναι δυνατή η χρήση Bitcoin στον Άρη, αν και η ταχύτητα των συναλλαγών θα μπορούσε να δημιουργήσει προκλήσεις.

Ο Elon Musk, ο οραματιστής πίσω από την Tesla και τη SpaceX, εξετάζει τη δυνατότητα χρήσης του Bitcoin ως νομίσματος στον Άρη, μια ιδέα στην οποία αρχικά αντιστάθηκε λόγω ανησυχιών για την ταχύτητα των συναλλαγών.

Σε μια συζήτηση στην πλατφόρμα Space on X, ο Musk συζήτησε την πρόσφατη έγκριση του ARK 21Shares Bitcoin ETF με την Cathie Wood, τη διευθύνουσα σύμβουλο της ARK Invest. Αρχικά, ο Musk απέρριψε την ιδέα της χρήσης του Bitcoin στον Άρη, επικαλούμενος τον σημαντικό χρόνο που απαιτείται για τον διακανονισμό των συναλλαγών στο δίκτυο Bitcoin, δηλώνοντας: “Θα είχε νόημα να χρησιμοποιήσουμε κάποιο είδος κρυπτονομίσματος στον Άρη- δεν θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το Bitcoin, επειδή ο διακανονισμός (settlement) είναι πολύ μεγαλος”.

Το ενδιαφέρον του Musk για τον αποικισμό του Άρη είναι γνωστό, με τον φιλόδοξο στόχο του να δημιουργήσει μια ανθρώπινη αποικία στον Κόκκινο Πλανήτη μέχρι το 2050. Πιστεύει ότι το να γίνουμε ένα πολυπλανητικό είδος είναι απαραίτητο για την ανθρώπινη επιβίωση.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Μασκ εξέφρασε την πιθανότητα χρήσης του Bitcoin στον Άρη μετά από μια στιγμή καταιγισμού ιδεών. Επισήμανε ότι η απόσταση μεταξύ της Γης και του Ήλιου είναι περίπου οκτώ λεπτά φωτός, ενώ η απόσταση μεταξύ του Άρη και του Ήλιου είναι περίπου 12 λεπτά φωτός. Ενώ εξακολουθούσε να αναγνωρίζει τις προκλήσεις, πρότεινε ότι θα μπορούσε να είναι εφικτό με ένα τοπικό δίκτυο στον Άρη, λέγοντας: “Ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Bitcoin σε κάποιο βαθμό, αλλά θα ήταν δύσκολο να το χρησιμοποιήσετε πολύ στον Άρη”.

Ο Musk συμφώνησε με τον προγραμματιστή του πυρήνα του Bitcoin Matt Corallo ότι η αργή ταχύτητα συναλλαγών του Bitcoin θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί μέσω ενός δικτύου Lightning Network. Επί του παρόντος, οι συναλλαγές του Bitcoin μπορεί να χρειαστούν έως και μία ώρα για να εξασφαλιστούν, καθώς απαιτούν επιβεβαίωση από έξι μπλοκ των 10 λεπτών στο blockchain του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Blockstream Adam Back εξέφρασε αισιοδοξία για την ιδέα, υποστηρίζοντας ότι ακόμη και με την υπάρχουσα δομή του Bitcoin, η χρονική καθυστέρηση 12-22 λεπτών μεταξύ Άρη και Γης δεν θα αποτελούσε πρόβλημα με μπλοκ των 10 λεπτών.

Το δίκτυο Bitcoin Lightning Network, γνωστό για την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητά του, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στη βελτίωση της ταχύτητας των συναλλαγών. Τον Απρίλιο του 2023, στοιχεία από την Glassnode έδειξαν ότι το κόστος του Lightning Network για την αποστολή αξίας είναι περίπου 1.000 φορές φθηνότερο από τους παραδοσιακούς επεξεργαστές πληρωμών, όπως η Mastercard ή η Visa.

Εν μέσω αυτής της συζήτησης, υπήρξαν εικασίες σχετικά με τις προθέσεις του Musk όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα στην πλατφόρμα του Space on X, την οποία σκοπεύει να μετατρέψει σε μια “εφαρμογή για τα πάντα”. Αν και υπήρξαν αναφορές που υποδηλώνουν ότι τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στη λειτουργία πληρωμών του X, ο Musk έχει διαψεύσει την ιδέα να λανσάρει ένα token στην πλατφόρμα τον Αύγουστο του 2023.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: