Το Spot Bitcoin ETF της Valkyrie, “BRRR,”μπαίνει στη λίστα θέσπισης κανόνων του Nasdaq της SEC

Η πρόταση του διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου (ETF) Bitcoin της Valkyrie, γνωστή ως “BRRR”, έχει προστεθεί στον κατάλογο κανονισμών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) Nasdaq για επίσημη εξέταση.

Το επίσημο δελτίο της SEC στις 17 Ιουλίου επιβεβαίωσε ότι η πρόταση spot Bitcoin ETF της Valkyrie έχει εισέλθει στη διαδικασία κανονιστικής αναθεώρησης. Αυτό έρχεται λίγο μετά τη δημοσίευση από την SEC της πρότασης spot Bitcoin ETF της BlackRock στις 13 Ιουλίου, καθιστώντας τη Valkyrie τη δεύτερη πρόταση spot Bitcoin ETF που εξετάζεται.

Η τρέχουσα κατάθεση της Valkyrie σηματοδοτεί τη δεύτερη προσπάθειά της να ξεκινήσει ένα spot Bitcoin ETF στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αρχική πρόταση για το Valkyrie Bitcoin Trust έγινε τον Ιανουάριο του 2021 για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ωστόσο, λόγω των ρυθμιστικών ανησυχιών που εξέφρασε η SEC, η Valkyrie ξεκίνησε με επιτυχία ένα futures-based Bitcoin ETF τον Οκτώβριο του 2021.

Η ανακοίνωση που επισυνάπτεται στην κατάθεση αναφέρει ότι ο Nasdaq υπέβαλε προτεινόμενη αλλαγή κανόνα για να επιτρέψει την εισαγωγή του spot Bitcoin ETF της Valkyrie στις 3 Ιουλίου. Το καταπίστευμα που σχετίζεται με το ETF θα κατέχει μόνο Bitcoin και θα εκδίδει ή θα διανέμει baskets Bitcoin με βάση τις καταθέσεις και τις εξαγορές, όπως δήλωσε ο Matthew DeLesDernier, αναπληρωτής γραμματέας της SEC.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου σχολιασμού των 21 ημερών, η οποία εκτείνεται έως τις 7 Αυγούστου, το κοινό έχει την ευκαιρία να παράσχει σχόλια σχετικά με την πρόταση spot Bitcoin ETF της Valkyrie. Στη συνέχεια, η SEC θα έχει στη διάθεσή της έως και 45 ημέρες από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης στο Federal Register, με δυνατότητα μεγαλύτερης περιόδου έως και 90 ημέρες, για να εγκρίνει ή να απορρίψει την προτεινόμενη αλλαγή κανόνα.

Η τελευταία πρόταση Bitcoin ETF της Valkyrie κατατέθηκε στα τέλη Ιουνίου 2023, συμπίπτοντας με την ανανεωμένη αισιοδοξία που περιβάλλει την κατάθεση spot BTC ETF της BlackRock. Το προτεινόμενο ETF της Valkyrie θα φέρει το σύμβολο ticker “BRRR”, μια παιχνιδιάρικη αναφορά σε ένα δημοφιλές meme της κοινότητας Bitcoin που συμβολίζει τον ήχο της εκτύπωσης χρήματος.

Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα spot Bitcoin ETF ήταν επίσης εμφανές με την BlackRock να καταθέτει εκ νέου την πρόταση spot BTC ETF στις 29 Ιουνίου. Προηγουμένως, η ARK Investment Management υπέβαλε αίτηση για ένα spot Bitcoin ETF τον Απρίλιο, σηματοδοτώντας την τρίτη προσπάθειά της να κερδίσει την έγκριση της SEC για ένα τέτοιο προϊόν.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: